ASUS lansează Vivobook 13 Slate OLED, un 2 în 1 cu Windows 11 și tastatură detașabilă

Scris de | 4 noiembrie, 2021
ASUS lansează Vivobook 13 Slate OLED, un 2 în 1 cu Windows 11 și tastatură detașabilă

ASUS a prezentat Vivobook 13 Slate OLED, un dispozitiv 2 în 1 cu Windows 11, și primul laptop cu tastatură detașabilă, Windows și ecran de 13,3 inci.

Noul dispozitiv are o tastatură detașabilă de dimensiuni normale și un stand cu cover integrat și balama ce permite deschiderea la 170°. Există, de asemenea, un stilou digital ASUS Pen 2.0, care se poate păstra într-un suport magnetic pentru a fi la îndemână. Acest laptop poate fi folosit atât în modul landscape , cât și în cel portret, cu sau fără tastatură, pentru scriere, tastare sau vizionare din orice unghi.

Pe parcursul anului 2022, Vivobook 13 Slate OLED va fi disponibil în mai multe ediții, inclusiv două ediții Artist, concepute în colaborare cu artiștii Steven Harrington și Philip Colbert. Aceste versiuni exclusive au o tematică care reflectă cultura pop modernă.

Un device OLED

Vivobook 13 Slate OLED are un ecran tactil OLED Dolby Vision cu diagonală de 13,3 inci, ecran care poate să afișeze 1,07 miliarde de culori. Acest display are un raport de aspect 16:9, oferind o vizualizare pe tot ecranul atunci când sunt vizionate filme și emisiuni TV. De asemenea, este validat PANTONE acoperind 100% gama de culori DCI-P3 de calitate cinematografică. Este certificat DisplayHDR True Black 500 pentru nuanțele de negru pur și alb strălucitor.

Împreună cu rata de contrast de 1.000.000:1, ecranul are un timp de răspuns rapid de 0,2 milisecunde și oferă o protecție îmbunătățită pentru vedere, cu o cantitate de lumină albastră mai scăzută în mod natural, cu până la 70% mai redusă față de cea emisă de un afișaj LCD, pentru o protecție certificată de TÜV Rheinland.

Sistemul audio Dolby Atmos cu patru difuzoare completează experiența de divertisment, iar un amplificator redă sunetul la nivelul maxim, de până la 3,5 ori mai tare decât cu un amplificator standard, fără distorsiuni și menținând în siguranță membrana difuzoarelor. 

Sunet clar

Cum streaming-ul video și jocurile din cloud au nevoie de conexiuni rapide, dispozitivul integrează WiFi 6, cu suportul tehnologiei ASUS WiFi Master pentru o conectivitate mai stabilă și mai fiabilă. Utilizatorii pot profita de aceste beneficii în cadrul unui abonament Xbox Game Pass Ultimate gratuit pentru o lună, disponibil odată cu achiziția unui Vivobook 13 Slate OLED.

PC polivalent

Tastatura cu prindere magnetică are tastele distanțate la 19,05 mm, la fel ca o tastatură standard de birou, iar cursa lor este lungă de 1,4 mm. De asemenea, touchpad-ul este proiectat pentru o reacție și o precizie mai bune.

Performanța este furnizată de procesorul Intel quad-core de 3,3 GHz și de componentele care includ stocare până la 256 GB PCIe Gen 3.0 x4 SSD și până la 8 GB de memorie RAM LPDDR4X. În plus, tehnologia Intel Bridge permite ca orice aplicație Android să ruleze pe Windows 11.

Pentru conectarea dispozitivelor USB sau căștilor, ori pentru transferul de fișiere, laptopul are pregătite două porturi USB-C, un conector audio jack și un cititor de carduri microSD. Iar pentru o autentificare cu o singură atingere, dispune de un senzor de amprentă, disponibil opțional pe butonul de pornire.

Încărcarea bateriei de 50 Wh este facilitată de USB-C Easy Charge, care permite reîncărcarea de la un powerbank sau de la rețea cu aproape orice încărcător USB-C. Adaptorul inclus în pachet va încărca bateria laptopului până la 60% în aproximativ 39 de minute.

Apeluri video

Vivobook 13 Slate OLED dispune de două camere: una de 5 MP în față pentru apeluri video și alta pe spate de 13 MP pentru fotografii sau videoclipuri. Tehnologia AI Noise-Canceling Audio face ca vocile să fie clare în timpul ședințelor online, chiar și atunci când sunt mai multe persoane în cameră.

Ediții Artist exclusive

Pe lângă modelul standard, Vivobook 13 Slate OLED va fi disponibil și în două ediții Artist, care reflectă cultura pop contemporană. 

La începutul anului 2022 vor fi disponibile două ediții Artist, concepute în colaborare cu artiștii Steven Harrington și Philip Colbert. Steven Harrington este un artist contemporan californian, iar ediția sa Artist oferă un design inspirat de operele sale. Ediția Philip Colbert Artist va aduce abordarea suprarealistă a artistului contemporan londonez.

Toate edițiile speciale includ un suport special cu cover, un wallpaper, o cutie specială, o husă, o tastatură, o carcasă solidă cu copertă și autocolante pentru tastatură. Philip Colbert Artist Edition vine, de asemenea, cu o pereche de șireturi în ediție limitată. Fiecare ediție standard Vivobook 13 Slate OLED conține în pachet o tastatură, un suport cu cover și un ASUS Pen 2.0.

Etichete: ,