Samsung îți permite să vezi lucrări de artă de la artiști români contemporani pe televizorul The Frame

Scris de | 8 noiembrie, 2021
Samsung îți permite să vezi lucrări de artă de la artiști români contemporani pe televizorul The Frame

Samsung a anunțat astăzi o nouă colaborare cu One Night Gallery, prima galerie de new media art din România, pentru a le oferi utilizatorilor o colecție extinsă de lucrări de artă realizate doar de artiști români, fiind selectate special pentru The Frame.

Campania Living Room Art Show este o inițiativă locală Samsung x One Night Gallery, care invită oamenii să-și transforme să se poată bucura de opere de artă românești contemporane, prin intermediul televizorului Samsung The Frame.

Prin intermediul acestui parteneriat, posesorii The Frame vor avea acces gratuit, timp de 6 luni la 20 de opere de artă românească contemporană, create de 10 artiști locali. Operele vor putea fi accesate din Art Store, galeria digitală dedicată The Frame, în secțiunea de opere curatoriate de One Night Gallery.

Prin expunerea digitală pe The Frame, artiștii beneficiază de un grad de vizibilitate care le va aduce operele în prim plan în casele românilor. De asemenea, utilizatorii își pot adapta designul interior al casei, prin expunerea celor mai spectaculoase lucrări aparținând artiștilor locali.

Living Room Art Show se va bucura și de expunere OOH în zonele cu trafic pietonal din capitală. Trecătorii vor putea explora o parte din lucrările selectate în cadrul proiectului și prin intermediul unor vitrine special amenajate de către designerul de interior, Monica Păduraru.

Locațiile în care vor fi amplasate aceste vitrine sunt Cărturești Carusel, Muzica, H Victoriei și 1001 Arte din București. Curioșii vor putea, astfel, descoperi și interacționa fizic cu lucrările românești de artă expuse pe traseul Living Room Art Show. Mai mult decât atât, una dintre ilustrații, creată de Alina Marinescu, va putea fi descoperită și în realitate augumentată pe platforma Instagram.

Încă din 2017, One Night Gallery a facilitat crearea unei platforme de artă în realitate virtuală și augmentată, promovată prin intermediul expozițiilor de artă realizate cu scopul de a sprijini artiștii locali, de a reutiliza locațiile neconvenționale și de a încuraja experiențe artistice alternative prin intermediul tehnologiei.

Până în acest moment, One Night Gallery a organizat 19 ediții de expoziții tip new media art în diverse orașe din România, precum București, Timișoara, Constanța, Cluj-Napoca sau Iași.

Etichete: ,