Ce specificații va avea noul flagship Motorola: ecran de 144Hz și încărcare pe 68W

moto g30

Noul flagship Motorola se va numi Moto Edge X și, deși nu cunoaștem exact când anume va fi dezvăluit oficial, se pare că smartphone-ul va primi o lansare la nivel global sub numele de Motorola Edge 30 Ultra. Vestea vine conform celor de la TechnikNews, care au oferit și presupusele specificații ale device-ului, care este cunoscut intern sub numele de cod „Rogue”.

Conform publicației, Motorola Edge 30 va avea un ecran de 6,67 inci FullHD+ OLED, cu un punch-hole pentru camera de selfie, rată de refresh de 144Hz și certificare HDR10+. Smartphone-ul va veni cu Android 12 din cutie și va primi două update-uri majore de software.

La interior se va afla procesorul SM8450 SoC de la Qualcomm, care se pare că este un Snapdragon 898, chipset ce urmează să fie anunțat. Va fi ajutat de o memorie RAM LPDDR5 de 8GB sau 12GB, iar opțiunile de stocare vor fi tot două la număr – 128GB sau 256GB, ambele fiind ultra-rapide (UFS 3.1). Nu va exista însă slot pentru cardul microSD, astfel că stocarea internă va fi singura disponibilă (pe lângă opțiuni de stocare în cloud).

Pentru fotografie, Motorola Edge 30 Ultra va veni cu un senzor uriaș de 60MP pentru selfie-uri, în timp ce pe spate se vor găsi o principală de 50MP, o cameră ultrawide tot de 50MP și un senzor de adâncime de 2MP. Camera principală vine cu stabilizare optică, iar cea de selfie va permite înregistrarea de clipuri 4K.

Bateria este de 5000mAh se pare, și se va putea încărca cu până la 68W prin portul USB-C. Încărcătorul va fi inclus în cutie, și va putea duce bateria telefonului până la 50% în doar 15 minute, iar încărcarea completă va dura sub 35 de minute, conform Motorola. Telefonul nu va avea însă încărcare wireless sau reverse wireless, o lipsă destul de bizară pentru un telefon de top al anului 2021.

Motorola Edge 30 Ultra va avea elemente din plastic în construcția sa, și va veni cu un rating IP52. Varianta de Europa are un buton dedicat pentru Google Assistant, iar restul specificațiilor includ Wi-Fi 6, 5G și difuzoare stereo (lucru care a lipsit de pe gama Edge 20).

Speculațiile indică o lansare pentru luna decembrie, flagship-ul urmând să fie prezentat luna viitoare în China, sub numele de Moto Edge X.