BitDefender aduce un nou update la soluțiile sale de securitate: VPN și „killswitch” integrat

Scris de | 17 noiembrie, 2021
BitDefender aduce un nou update la soluțiile sale de securitate: VPN și „killswitch” integrat

Bitdefender a anunțat noi îmbunătățiri aduse portofoliului său de soluții de securitate pentru acasă, care include acum capabilități avansate de detectare a amenințărilor informatice pentru dispozitive mobile, în contextul în care utilizatorii de Android și iOS sunt vizați de tot mai multe pericole online. În plus, Bitdefender și-a extins ofertele de confidențialitate cu noi funcții de rețea privată virtuală (VPN). Noile opțiuni sunt concepute pentru a ajuta oamenii să își protejeze dispozitivele, datele personale și identitatea, în orice mediu.

O funcție de analiză în profunzime integrată în soluțiile de securitate Bitdefender pentru Windows este acum disponibilă în întreaga suită de produse pentru acasă. Capacitatea unică constă într-o analiză amănunțită, oferind celor interesați o imagine de ansamblu asupra unui atac, inclusiv modul în care a fost declanșat și potențialele consecințe dacă nu ar fi fost blocat.

„Kill switch” integrat

Pentru a sprijini utilizatorii să dețină controlul asupra vieții lor private din mediul online, Bitdefender VPN include un nou „kill switch” pentru a deconecta instantaneu un dispozitiv atunci când conexiunile VPN sunt pierdute, asigurând astfel în permanență protecția datelor și a identității. În plus, pentru a securiza datele sensibile fără a afecta viteza de internet, Bitdefender VPN include acum „split tunneling”, care permite aplicațiilor cu risc scăzut sau a celor ce consumă multe resurse să îl ocolească. În plus, o funcționalitate permite și conectarea automată a VPN-ului pe baza unor reguli create de utilizator.

Cei care folosesc telefoane mobile cu sistem de operare Android beneficiază de noua funcționalitate Scam Alert inclusă în Bitdefender Mobile Security for Android, care monitorizează și detectează atacurile de tip phishing ce se răspândesc prin SMS, dar și prin orice altă aplicație de mobil care folosește sistemul de notificări.

Utilizatorii iOS au acum la dispoziție o funcție de audit de securitate care evaluează configurațiile critice ale telefonului sau tabletei, dacă autentificarea biometrică este activată și dacă este instalată cea mai recentă versiune a sistemului de operare. Acest audit identifică lacunele de securitate și oferă un plan de remediere pentru a se asigura că dispozitivele funcționează ferite de orice pericole.

„Un studiu recent al Bitdefender care a explorat atitudinea consumatorilor față de amenințările de securitate cibernetică a arătat că 60% dintre utilizatorii de internet s-au confruntat cu cel puțin o amenințare informatică în ultimul an, dar mulți încă evită să folosească soluții de securitate, în special pe dispozitivele pe care petrec cel mai mult timp online.

Pe măsură ce amenințările continuă să devină tot mai frecvente și mai sofisticate, este esențial ca soluțiile de securitate să țină pasul. Capacitățile noastre îmbunătățite de detecție și confidențialitate asigură utlizatorii că beneficiază de cea mai bună protecție disponibilă, indiferent dacă folosesc un laptop, un telefon mobil sau un dispozitiv IoT inteligent pentru casă”, spune Ciprian Istrate, vicepreședinte pentru soluții consumer la Bitdefender.

Etichete: , , , ,