INTERVIU Ene Adrian Cristian, „Gannicus” – ”Am găsit mulți oameni geniali printre urmăritorii mei, cu care vorbesc mereu”

INTERVIU Ene Adrian Cristian, „Gannicus” – ”Am găsit mulți oameni geniali printre urmăritorii mei, cu care vorbesc mereu”

Ene Adrian Cristian este cunoscut ca „Gannicus” în lumea gaming-ului românesc, și a adunat, la momentul interviului nostru, 1,11 milioane de abonați în cei aproape 9 ani de carieră pe YouTube. Pasiunea sa pentru Minecraft l-au transformat într-unul dintre cei mai apreciați creatori de conținut din această sferă, și noi am vrut să aflăm mai multe despre ceea ce îi place în cariera sa și ce îl motivează.

Scris de | 19 noiembrie, 2021

Connect: Să începem cu începutul. Cum a pornit această pasiune a ta pentru gaming? Te joci de multă vreme?

Gannicus: Pasiunea mea pentru gaming a început încă din copilărie, când împușcam rațe pe televizor și mă jucam diferite jocuri pe Gameboy. Ca orice copil, eram fascinat de ele, dar aparent nu s-au schimbat multe de atunci. Cred că aveam 4-5 ani când părinții mei mi-au luat o consolă de jocuri. Țin minte și acum toate jocurile pe care le jucam și toate nebuniile pe care le făceam.

Connect: Care este jocul tău preferat în prezent? Nu neapărat pentru streaming, ci mai degrabă din punct de vedere personal.

Gannicus: Jocul meu favorit este Minecraft, fără drept de apel. Pe cât de simplu pare, pe atât de complet mi se pare. Te poți distra pe el cu prietenii sau poți să stai ore întregi, ascultând muzică și să te deconectezi de la realitate. Este de-a dreptul relaxant. De asemenea, până să descopăr Minecraft, aveam mai multe jocuri favorite, de exemplu: CS 1.6, League of Legends, GTA și chiar Metin2.

Connect: Cât de complicat este să crești pe YouTube-ul din Romania și care este rețeta succesului?

Gannicus: Nu cred ca există o rețetă a succesului. Dacă exista una, o folosea toata lumea. Când m-am apucat eu de Youtube, era mult mai greu să crești, fiind la început tot conceptul acesta de gaming / vlogging. În momentul de față, consider că este mult mai ușor să te găsească oamenii, totul depinde de tine și de ce aduci în plus față de restul.

Connect: Care sunt hobby-urile și pasiunile tale, pe lângă gaming?

Gannicus: Ascult foarte multă muzică, sunt mereu la curent cu tot ce se întâmplă cu artiștii mei favoriți. Mă uit cum au reușit să facă melodia, ce efecte au pus, de unde s-au inspirat și tot așa. Pe lângă asta, mă mai uit la mașini. Tot ce ține de mașini. Caut să văd cum funcționează motoarele, ce tip de cutie de viteze are o anumită mașină, care este mai eficientă etc. Câteodată nu-mi dau seama cum trec 2 ore pentru că am căutat informații despre un anumit motor.

Connect: Se poate spune că gaming-ul este pentru tine un job full-time? Te-ai confruntat până acum cu opinii de genul „tot ce faci este să te joci”?

Gannicus: Da, gaming-ul este job-ul meu și pot spune că sunt norocos. Nu mulți reușesc să facă ce fac eu și sunt unde sunt acum datorită celor care mă susțin în fiecare zi, iar pentru asta le sunt recunoscător. De asemenea, nu toți oamenii înțeleg exact ce fac, iar câțiva vin cu răutăți la adresa mea. Prefer să-i ignor pe cei din urmă.

Connect: Care crezi că este motivul pentru care Minecraft a rămas atractiv de-a lungul anilor pentru atât de multe generații? Crezi că poate fi categorisit ca un joc „timeless”?

Gannicus: Minecraft este un joc foarte special. Din punctul meu de vedere, jocul acesta nu are “moarte”. Există mereu lucruri noi pe care poți să le faci, iar aceasta este magia lui. De exemplu, astăzi poate îmi doresc să fiu un pirat pe o lume de pirați, pot face asta. Sau poate îmi doresc să reproduc în Minecraft sistemul de metrou al Bucureștiului, limita este imaginația. Pe lângă asta, cei care se ocupă de joc vin mereu cu update-uri noi și adaugă constant conținut interesant pentru comunitate. Să nu mai vorbesc de comunitatea care produce moduri. Pentru mine, Minecraft este deja un joc timeless, un joc care poate fi jucat de toți.

Connect: Ai încercat vreodată să creezi alte tipuri de conținut, precum daily vlog-uri sau review-uri de jocuri, spre exemplu?

Gannicus: Am avut o tentativă prin 2016 să fac vlog-uri, am făcut toată vara aceea de la daily vlogs, la vlog-uri simple sau challenge-uri. Nu pot spune că a fost cea mai bună perioadă a mea, dar m-am distrat și am scos multe videoclipuri frumoase, chiar și cu mama. Ea a fost persoana care m-a susținut mereu și pot spune că m-a împins de la spate să fac YouTube în unele perioade în care mă lăsam pe o ureche. Și acum mă uit cu plăcere la unele vlog-uri făcute în perioada aia.

Connect: Crezi că va veni vremea în care vei face la un moment dat pasul și către alte jocuri în afară de Minecraft?

Gannicus: Să fiu sincer, nu cred că va exista un asemenea moment pentru mine. Cel puțin nu pentru canalul principal, e posibil să încerc să mă reinventez pe alt canal cu alt tip de conținut, dar pentru mine Minecraft este jocul pe care nu l-aș lăsa niciodată!

Connect: Cât de important este să ții legătura constant cu urmăritorii tăi?

Gannicus: Legătura cu urmăritorii este una foarte importantă pentru mine și zilnic comunic cu ei. Printre urmăritori am găsit mulți oameni geniali cu care vorbesc mereu și pot să zic că am o legătură strânsă. Având atâția oameni care mă urmăresc, evident că nu pot să vorbesc cu toți, dar sunt ferm convins că ei mă înțeleg și chestia asta se vede prin susținerea pe care mi-o oferă.

Connect: Am observat că principala ta platformă pentru crearea de conținut este YouTube, iar mulți alți gameri cunoscuți de la noi au „migrat” către Twitch. Te-a atras și pe tine vreodată acest gând, de a te îndrepta către streaming-ul pe Twitch?

Gannicus: Nu multe persoane știu lucrul acesta, dar primele mele livestream-uri au fost făcute pe Twitch. Din păcate, nu am mai continuat acolo și m-am axat mai mult pe YouTube. Comunitatea de pe Twitch este mult mai matură și chiar mă tentează să încep să fac live-uri ocazionale acolo.

Connect: Care este jocul tău preferat all-time și pe ce platformă îți place să te joci?

Gannicus: Cred că este mai mult decât evident că Minecraft este jocul meu preferat all-time. Cred că în procent de 99% mă joc numai pe PC, deși am încercat să mă joc și pe consolă, a fost o experiență tare interesantă. De asemenea, am mai încercat să mă joc Minecraft și în realitatea virtuală, unde chiar aș vrea să mai încerc și cred că este o experiență tare frumoasă!

Etichete: , , , , ,