Proiect Titan: Fără volan, pedale și cheie? Apple Car 2025 e și fără șofer!

Scris de | 19 noiembrie, 2021
Proiect Titan: Fără volan, pedale și cheie? Apple Car 2025 e și fără șofer!

În dulcele stil Apple, zvonurile continuă! Speculațiile cu privire la viitoarea mașină a Apple sunt răspândite de ani de zile, zvonurile recente au apărut și stipulează că vehiculul ar putea fi fără cheie, utilizând un concept de cheie digitală în loc de cheile reale ale mașinii.

Noile afirmații ale unui jurnalist de la Bloomberg, Mark Gurman, un cunoscut apropiat al Apple, a postulat că firma intenționează să dezvolte o mașină electrică complet autonomă – numită „Proiect Titan” – care ar putea fi lansată în patru ani, cândva în 2025.

Cu toate acestea, „persoanele familiarizate cu chestiunea” au spus că data lansării vehiculului va depinde de următoarea condiție: dacă compania poate echipa cu succes mașina cu capacități complete de auto-conducere. În acest moment, este incert dacă Apple își va amâna lansarea sau va merge mai departe cu un model parțial autonom dacă nu își va atinge obiectivul.

Vehiculul de debut al gigantului tehnologic se va descurca fără pedale și volan și ar putea folosi spațiul din interiorul mașinii pentru ca pasagerii să facă mai multe în timpul navetei, cum ar fi munca sau distracția, deoarece nu vor fi preocupați de șofat.

În plus, conform SlashGear, Apple poate include un sistem de infotainment asemănător celui de la Tesla, în care pasagerii ar putea folosi un ecran tactil mare pentru a accesa serviciile și aplicațiile mărcii în timp ce sunt în deplasare.

Se pare că firma ar fi finalizat aspectele cheie ale procesorului său auto, surse susținând că va testa cipul pe vehiculele existente. Acest cip, la fel precum cele din celelalte dispozitive Apple, va alimenta componentele de inteligență artificială necesare într-o mașină autonomă.

Desigur, ca și în cazul majorității mașinilor cu conducere autonomă, Apple va lucra la o mulțime de măsuri de siguranță pentru vehiculul său. Acesta poate include un mod de urgență care ar permite șoferilor să preia controlul asupra mașinii. Raportul Bloomberg a precizat că Apple va angaja ingineri pentru a dezvolta și testa mai multe caracteristici de siguranță pe măsură ce proiectul avansează.

Ca și în cazul tuturor celorlalte zvonuri pe care le-am auzit despre vehiculul electric exclusiv al Apple, nu există nicio garanție că oricare dintre aceste afirmații se va întâmpla. Planurile s-ar putea schimba într-o clipită și sunt șanse ca să nu vedem vehiculul real pentru mulți ani de acum înainte. Ați avea curaj să vă urcați într-o astfel de mașină?

Etichete: , ,