Un tânăr a fost arestat pentru furt de criptomonede. Care e valoarea pagubei

Scris de | 23 noiembrie, 2021
Un tânăr a fost arestat pentru furt de criptomonede. Care e valoarea pagubei

Autentificarea cu doi factori este de obicei văzută ca o alternativă mai sigură a parolelor obișnuite sau utilizată pentru a îmbunătăți conectarea tradiționala cu parole.

Acest lucru se datorează faptului că se presupune că nimeni altcineva nu are acces la telefonul tau unde vei primi codul de activare unic pentru a te conecta la un cont sau a verifica o acțiune.

Cu toate acestea, nu este întotdeauna perfect, iar dacă hacker-ul are acces la telefonul sau numărul tau de telefon, poate intercepta cu ușurință codul. Este exact ceea ce a făcut un adolescent canadian când a păcălit un operator de transport să predea accesul la numărul de telefon mobil al victimei printr-un atac de schimb SIM.

Practic, acesta este procesul prin care cereți unui operator să vă trimită o cartelă SIM de înlocuire, indiferent de motiv.

De obicei, datele sunt verificate printr-o serie de întrebări, ceea ce înseamnă că adolescentul a avut acces la aceste informații. După ce a primit noul SIM, adolescentul a reușit să intercepteze codurile de autentificare cu doi factori și s-a conectat la contul de criptomonedă al victimei, unde au fost furate asset-uri în valoare de 36 de milioane de dolari.

Etichete: , , ,

Sursa: Teen Arrested In Canada Over SIM Swap Attack That Stole $36 Million In Cryptocurrency