Cât valorează noua fabrică Samsung din SUA

Scris de | 24 noiembrie, 2021
Cât valorează noua fabrică Samsung din SUA
foto via @gsmarena.com

Un raport recent susține că Samsung intenționează să construiască o fabrică de chipset-uri în Taylor, Texas, care valorează 17 miliarde de dolari, pentru a servi operațiunilor contractuale ale companiei.

Documentele depuse la stat dezvăluie că fabrica Samsung va crea aproximativ 1.800 de locuri de muncă, iar Texasul oferă gigantului tehnologic coreean câteva scutiri de taxe profitabile, cum ar fi impozitele reduse pe proprietate pentru primii 10 ani de funcționare.

În cele din urmă, Samsung ar putea începe să folosească noua fabrică pentru a produce procesoare pentru propriile implementări și pentru utilizarea în produsele altor companii. Orașul Taylor a oferit, de asemenea, stimulente pentru Samsung pentru a-și amplasa fabrica, care reprezintă scutiri de impozite pe proprietate de peste 90% în primii zece ani, notează WSJ.

Apropo de asta, dacă totul va merge bine, fabrica ar trebui să înceapă producția în 2024 și să facă parte dintr-un fond de investiții de 205 miliarde de dolari pentru următorii trei ani. Statul nu a luat o decizie finală, dar dacă o va face, ne putem aștepta la anunț destul de curând.

Etichete: , ,

Sursa: Samsung to build a $17 billion chip factory in Texas