Apple vrea să-și fabrice propriile modemuri 5G pentru iPhone-uri

Scris de | 26 noiembrie, 2021
Apple vrea să-și fabrice propriile modemuri 5G pentru iPhone-uri
foto via @ubergizmo.com

Apple intenționează să colaboreze cu Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. pentru producerea propriilor modemuri 5G pentru viitoarele iPhone-uri, potrivit unui nou raport al Nikkei.

Apple intenționează să folosească nodul de proces de 4 nm al TSMC, care nu a fost încă implementat pentru niciun produs comercial; se pare că modemul este proiectat și testat pe 5 nm înainte de a trece la producția de masă în 2023 la 4 nm.

Trecerea Apple la modemuri cu design propriu este de așteptat să aibă loc în 2023, iar TSMC este partenerul de producție. Qualcomm, care este jucătorul dominant în industrie și produce componente modem pentru întreaga linie iPhone 13, a declarat recent că se așteaptă să reprezinte doar 20% din comenzile de modem iPhone în doi ani.

La începutul aceluiași an, Qualcomm și Apple au convenit să pună capăt unei dispute privind brevetele de tehnologie a modemului, Qualcomm primind peste 4 miliarde de dolari ca parte a acordului. TSMC este producătorul tuturor procesoarelor iPhone din seria A și M1 SoC pentru computerele Mac.

Potrivit lui Nikkei, există sute de ingineri TSMC cu sediul în Cupertino care lucrează cu echipa de dezvoltare a cipurilor Apple. SoC-urile iPhone din 2022 vor folosi procesul TSMC de 4 nm, iar unele modele de iPad vor adopta 3 nm în 2023. Nikkei spune că iPhone-ul va face saltul la 3 nm anul viitor.

Etichete: , , ,

Sursa: Apple reportedly switching to its own iPhone modem design in 2023