Sony ar putea răspunde în sfârșit serviciului Xbox Game Pass, prin „Spartacus”

Scris de | 6 decembrie, 2021
Sony ar putea răspunde în sfârșit serviciului Xbox Game Pass, prin „Spartacus”

Conform unor informații ale celor de la Bloomberg, Sony plănuiește să lanseze un serviciu similar cu Xbox Game Pass al celor de la Microsoft. Compania japoneză oferă deja două servicii pe bază de abonament, PlayStation Plus (necesar pentru majoritatea jocurilor multiplayer online) și PlayStation Now (care oferă o selecție de jocuri care pot fi descărcate sau jucate prin streaming), iar acestea vor fi incluse în noul serviciu.

Se pare că PlayStation Plus își va păstra denumirea (similar cu ceea ce s-a întâmplat cu Xbox Live Gold), iar PlayStation Now va dispărea în viitorul apropiat, fiind practic transformat în noul serviciu.

Acesta poartă numele de cod „Spartacus” și se pare că va avea 3 stagii diferite. Cel dintâi va oferi beneficiile actuale ale PlayStation Plus, cel de-al doilea va include un catalog de jocuri pentru PS4 și „eventual” și jocuri pentru PS5, iar cel de-al treilea va avea „demo-uri extinse, game streaming și o librărie extinsă de jocuri clasice de PS1, PS2, PS3 și PSP”, la care probabil se vor adăuga și jocuri de PS4 și PS5.

Lansarea serviciului ar urma să aibă loc în primăvară, și vine ca urmare a încercărilor celor de la Sony de a concura cu rivali precum Xbox Game Pass și NVIDIA GeForce Now, probabil cele mai bune servicii de jocuri disponibile pe piață. Unul dintre cele mai mari beneficii pe care le are serviciul celor de la Microsoft însă este accesul din prima zi la jocurile studiourilor deținute de compania americană, lucru pe care se pare că Sony nu îl va emula, cel puțin în prima perioadă de viață a noului serviciu.

Etichete: , , , , ,