CES 2022: LG Display aduce un „tron” cu OLED curbat

Scris de | 23 decembrie, 2021
CES 2022: LG Display aduce un „tron” cu OLED curbat

„Tronurile” sunt deja una dintre mărcile înregistrate ale CES 2022, diferite reprezentări putând fi observate în ultimii ani la cel mai important show de tehnologie din lume, precum „scaunul scorpion” din 2020. Anul acesta, LG Display vine în Las Vegas cu o nouă idee, și mai elegantă ca cele de până acum: un televizor OLED de 55 inci, curbat și care se poate roti, atașat într-un ansamblu care include un scaun ce te poziționează perfect în fața sa.

Ca majoritatea ideilor ce par extrem de curajoase ale celor de la LG Display, numitul „Media Chair” este momentan doar un concept și nu va putea fi cumpărat – cel puțin nu încă. Cu toate acestea, LG Display spune că lucrează cu o companie de scaune de masaj din Coreea de Sud pentru a-l aduce într-o bună zi pe piață.

Scaunul integrat în acest ansamblu nu are încă vreo rolă de masaj în interiorul său, însă include difuzoare integrate și un speaker în forma panoului OLED, care face ecranul să vibreze pentru a produce sunet. Televizorul este un panou de 55 de inci, cu o curbură 1500R, care oferă „distanța focală perfectă pentru ca o persoană să aibă o experiență optimă de vizionare”, conform LG. Se poate roti pentru a fi folosit în mod landscape sau portret și se menține constant în fața ochilor tăi, chiar și atunci când lași scaunul pe spate.

LG Display va mai prezenta un concept inedit la CES, numit „Virtual Ride”, care se folosește de trei ecrane de 55 inci, OLED, toate curbate, pentru a crea un singur display care se întinde până deasupra capului utilizatorului, astfel încât acesta să aibă impresia că merge cu bicicleta pe stradă. Cel mai impresionant lucru la acesta este faptul că zona de sus are o curbură de doar 500 de milimetri (500R), despre care LG Display spune că este cea mai strâmtă existentă vreodată pe un ecran mare.

Etichete: , , , , ,