TP-Link dezvăluie un router Wi-Fi cu antene motorizate, care „urmăresc” dispozitivele conectate

Scris de | 5 ianuarie, 2022
TP-Link dezvăluie un router Wi-Fi cu antene motorizate, care „urmăresc” dispozitivele conectate

Accesul la internet este aproape garantat în lumea de astăzi, ceva fără de care mulți nu pot trăi. Dar uneori, încercarea de a optimiza conexiunea este extrem de greoaie, iar nuanțele sale ar putea să nu fie cunoscute marelui public.

Unul dintre cele mai noi routere Wi-Fi 6E de la TP-Link este Archer AXE200 Omni, un model cu antene care „urmăresc” dispozitivele dumneavoastră în spațiu și se ajustează automat.

Deși majoritatea routerelor au antene care pot fi ajustate pentru a se potrivi cu locațiile utilizatorilor, aceste ajustări trebuie făcute manual. Și nici nu este garantat că toată lumea va avea cunoștințele necesare pentru a optimiza ajustările.

Așadar, Archer AXE200 Omni elimină toată durerea de cap, făcând aceste ajustări singur.

Patru antene motorizate, câte una pe fiecare colț al router-ului, sunt capabile să se miște și să se rotească independent în funcție de locul în care sunt amplasate dispozitivele. Prin aceasta, router-ul va putea furniza automat un semnal puternic, indiferent de locul unde se află dispozitivul.

Router-ul tri-band funcționează pe benzi de 2,4 GHz, 5 GHz și noile benzi de 6 GHz, conform publicației Gizmodo. Router-ul în sine vine, de asemenea, cu un port Ethernet 10G și 2.5G pentru a se conecta la dispozitive care necesită o conexiune puternică și consistentă, cum ar fi console sau PC-uri pentru jocuri.

Noua bandă de 6 GHz „există fără suprapunere sau interferență”, afirmă TP-Link într-un comunicat de presă. Acest lucru va asigura utilizatorilor să se bucure de mai multă lățime de bandă alături de viteze mai mari și latență mai mică. Lucruri precum AR/VR și transmisia în direct vor beneficia de acest lucru.

Recent, router-ul a fost, de asemenea, numit laureat al premiilor pentru inovație la CES 2022.

Nu au fost încă disponibile informații despre prețuri sau disponibilitate, dar Gizmodo a remarcat că routerele Wi-Fi 6E obișnuite au un preț de aproximativ 500 USD bucată, ceea ce ar putea face ca Archer AXE200 Omni să coste chiar mai mult decât atât.

Etichete: ,