Garmin anunţă ceasurile Fenix 7 şi Epix Gen 2, cu ecran tactil, lanternă luminoasă

Scris de | 19 ianuarie, 2022
Garmin anunţă ceasurile Fenix 7 şi Epix Gen 2, cu ecran tactil, lanternă luminoasă

Garmin a evoluat mult de la perioada când era cel mai popular brand de dispozitive GPS, devenind un jucător important pe piaţa ceasurilor inteligente. Pe 18 ianuarie a anunţat ceasurile din seria Fenix 7 şi Epix Gen 2. Marea noutate este faptul că primim ecran tactil pe Fenix, dar şi o lanternă puternică. Epix are un ecran AMOLED şi e ceva mai bine dotat.

Garmin Fenix 7

Fenix 7 va sosi în 3 variante: Fenix 7S, Fenix 7 şi Fenix 7X. Fiecare vine la rândul său în multiple variante: 42 mm, 44 mm, 47 mm şi 51 mm. Materialele includ polimer ranforsat, oţel inoxidabil, iar variantele Solar şi Sapphire Solar plusează cu sticlă de safir şi corpuri din titaniu. Aşa cum arată şi numele au încărcare solară, cu panouri dedicate.

Toate variantele de Fenix 7 sunt bazate pe ecrane MIP (memory în pixel), panouri tactile color anti reflective care au diagonală de 1.2 inch pe modelul de 42 mm, 1.3 inch pe 47 mm şi 1.4 inch pe 51 mm. Butoanele laterale, 5 la număr oferă control haptic. Autonomia ajunge de la 90 de ore pe 7S, cu GPS Pornit la 213 ore pe variantele Solar, care beneficiază şi de energia solară.

Fenix 7X iese în evidenţă prin lanterna sa LED laterală, utilă pentru a explora peşteri şi a semnala alergătorii pe traseu. Poate emite lumină albă şi roşie, iar ceasurile aduc senzor de puls, SpO2, monitorizare stres, a respiraţiei şi a somnului. Certificarea 10 ATM va asigura scufundări fără probleme până la 100 de metri adâncime.

Ceasurile au o sumedenie de moduri sport: jogging, mers pe bicicletă, schi, înot, golf, forţa şi multe altele. Se pot descarcă şi hărţi speciale de schi, iar pe partea de poziitonare avem GNSS şi standardul L5 pentru extra acurateţe. La capitolul stocare avem 16 GB pe 7S şi 32 GB pe Sapphire Solar. Există şi NFC pentru plăţi prin Garmin Pay.

Garmin Fenix 7S porneşte de la 3465 lei în versiunea de 42 mm, iar ediţia Sapphire Solar de 42 mm costă 4950 lei. Un model Fenix 7X Sapphire Solar ajunge la 5941 lei.

Epix Gen 2

A sosit şi o nouă generaţie de ceasuri Epix, o serie inaugurată în 2015. Ei bine noul său membru, Garmin Epix 2 vine cu un ecran AMOLED de 1.3 inch, cu funcţionalitate Always On. Este un ecran tactil, iar ceasul vine într-o singură dimensiune, de 47 mm. Carcasa este realizată din oţel inoxidabil sau titaniu. Varianta entry level are protecţie Groilla Glass DX, iar cea de top sticlă de safir.

Autonomia este de 16 zile cu utilizare moderată, iar funcţiile de monitorizare a fitness-ului şi sănătăţii sunt aceleaşi ca la Fenix 7. Nu primim totuşi încărcare solară şi nici lanterna puternică. Stocarea este de 16 sau 32 GB, iar ceasul are certificare 10 ATM şi poziţionare GNSS. Oferă o rezoluţie de 454 x 454 pixeli, afişează hărţi TopoActive la încheietură, prezintă notificări inteligente şi poate măsura inclusiv nivelul de hidratare. Funcţia Body Battery îţi prezintă date generate analizând variaţia pulsului, nivelul de stres, somnul şi alte date, pentru a stabili când ai nevoie de odihnă.

Porneşte de la 4455 lei.

Etichete: , , , , , ,