Google Play Games aduce jocurile Android pe PC; Disponibil acum în faza beta

Scris de | 21 ianuarie, 2022
Google Play Games aduce jocurile Android pe PC; Disponibil acum în faza beta

După ce Windows 11 a debutat cu suport pentru aplicaţii Android, acum şi Google face un pas în plus pentru a aduce jocurile Android pe PC. Gigantul motoarelor de căutare a anunţat un beta limitat pentru Google Play Games pe PC.

Pentru început el este disponibil în Hong Kong, Coreea de Sud şi Taiwan, pe Windows 10 şi Windows 11. Google anunţase încă din decembrie 2021 că va aduce Google Play Games pe PC, iar acum pune în aplicare promisiunea. Beta-ul oferă deocamdată acces la cele mai populare jocuri Android din lume, în frunte cu Asphalt 9, Mobile Legends, Summoners War, State of Survival, Three Kingdoms Tactics.

Jocurile vor putea fi descărcate pe PC şi jucate cu tastatura şi mouse. Încă nu e clar dacă vom primi şi suport pentru controller, dar nu văd de ce nu. Iată şi o listă de specificaţii minime pentru o experienţă stabilă:

  • Windows 10+ (v2004)
  • procesor octa core
  • 8 GB RAM
  • anumite GPU-uri adaptate la gaming
  • SSD cu 20 GB spaţiu liber

Google a menţionat şi că putem obţine Play Points inclusiv pe PC. Partea şi mai bună e că vă puteţi salva progresul în cloud folosind contrul Google şi să vă mutaţi de pe smartphone pe PC şi viceversa fără probleme. Nu veţi putea rula şi aplicaţii din Google Play prin această soluţie, doar jocuri deocamdată.

Etichete: , , ,

Sursa: Android Authority