Microsoft a făcut o schimbare importantă la Windows 11

Scris de | 21 ianuarie, 2022
Microsoft a făcut o schimbare importantă la Windows 11
foto via @ubergizmo.com

Microsoft pregăteşte schimbări importante pentru Windows 11 în 2022, iar această veste a debutat odată cu noul Preview Build 22538. Acesta include control vocal, dictare, noutăţi în Microsoft Store, dar şi multe bug fix-uri. Poate cea mai importantă modificare e totuşi cea a Task Manager-ului.

Build-urile preview de Windows 11 sunt deja disponibile pentru Windows Insiders, care le încearcă mai devreme decât utilizatorii de rând. Ei bine în versiunea 22538 se găseşte şi un Task Manager cu design nou, care se integrează unitar în designul lui Windows 11. Tab-urile pentru trecerea între modalităţi de vizualizare nu mai sunt sus, ci sunt în stânga ca un meniu, ca la aplicaţiile moderne Windows 11.

Acesta este un early build, nu chiar cel mai funcţional din lume. Task Manager-ul este una dintre funcţiile de bază ale lui WIndows, datând de la Windows NT 4.0 din 1996. E util pentru a administra aplicaţiile, a le închide pe cele care se blochează şi a vedea ce consuma cel mai mult RAM, memorie internă, putere de CPU şi conexiune la reţea. Combinaţia CTRL + SHIFT + ESC îţi arată toate aplicaţiile, serviciile şi procesele care rulează pe PC.

Task Manager te ajută să închizi uşor „vampirii” de resurse.

Alte noutăţi

Alte noutăţi din versiunea 22538 includ un Microsoft Store cu tot mai multe pachete lingvistice pentru a îmbunătăţi funcţia Voice Access. Apare şi o funcţie de HTTPS boot pentru VM-uri Hyper-V Gen.2, dar şi o funcţie de calibrare a ecranului în zona Display>HDR. Se repară şi bug-ul care apărea odată ce PC-ul revenea din mod Sleep sau Hibernate şi începea să redea un video cu delay la sunet.

Dispare spaţiul liber din meniul Bluetooth & Devices, iar pictogramele reţelei Wi-Fi indică în mod corect puterea semnalului.

Etichete: , , , ,

Sursa: Techradar