Google îşi încearcă din nou norocul cu ochelarii AR în 2024, cu un CPU custom

Scris de | 22 ianuarie, 2022
Google îşi încearcă din nou norocul cu ochelarii AR în 2024, cu un CPU custom

Deşi a trecut mai bine de un deceniu de când Google a lansat Google Glass, compania încă are încredere în segmentul ochelarilor AR. Surse apropiate de gigantul american afirmă că în 2024 vom vedea o pereche de ochelari, sau mai bine zis un headset AR care va veni cu un procesor custom inspirat de Tensor.

Ne întoarcem în trecut întâi, în 2010-2011 mai precis, atunci când Google Glass părea „the next big thing”. Motivele pentru care nu a avut succes includ supraîncălzirea, autonomia modestă, dar şi faptul că utilizatorul nu se putea adapta la acel HUD peste realitatea din jur. În plus era şi aspectul intimităţii încălcate, iar baruri din New York au interzis ochelarii la un moment dat.

Fast Forward spre ziua de azi când Google urcă din nou în şa, motivată de zvonurile din tabăra Apple şi Meta. Ele tot menţionează dispozitive noi, create special pentru a accesa metaverse-ul şi livrate drept ochelari sau căşti ce combină AR şi VR. Google are la nivel intern în lucru Project Iris, încă în fază incipientă, un headset AR, care va fi diferit de Google Glass, care folosea un mic ecran în colţul ochelarilor.

În cazul de faţă vom primi un headset care augmentează captura video preluată de camerele frontale cu elemente grafice. Dispozitivul va avea două ecrane mari în faţa ochilor utilizatorului. Va avea propria sa baterie şi nu va depinde de PC sau smartphone. Va folosi un procesor custom Google, unul din familia Tensor, seria de pe Pixel 6. Pentru a depăşi problemele cu supraîncălzirea, Google se va baza foarte mult pe cloud pentru orice are legătură cu randare şi procesare, folosind ce a învăţat din proiectul Stadia.

300 de ingineri Google sunt implicaţi în proiect acum.

Etichete: , , , ,

Sursa: Pocketnow