iPhone 15 Pro va inaugura camera telephoto periscopică cu zoom optic 5X

Scris de | 22 ianuarie, 2022
iPhone 15 Pro va inaugura camera telephoto periscopică cu zoom optic 5X

Dacă despre iPhone 14 Pro s-a tot vorbit în ultima vreme, prin prisma scăpărilor de pe web, legat de iPhone 15 Pro e cam devreme să ne pronunţăm. Totuşi analişti bine conectaţi la furnizorii Apple au descoperit că următorul pas la capitolul camere telephoto se va face de abia în 2023.

Analistul Jeff Pu a declarat că firma din Cupertino face teste cu diferite prototipuri şi mostre de componente, printre care şi camere telephoto cu zoom optic 5X. O decizie din partea Apple ar trebui să vină în mai 2022. Odată componentele aprobate ele vor fi integrate pe telefoanele high end din seria iPhone a anului 2023. E vorba despre iPhone 15 Pro şi iPhone 15 Pro Max.

Producătorul acestor camere telephoto este Lante Optics, care are o sarcină importantă de realizat: să producă 100 de milioane de unităţi pentru Apple. Camerele periscopice sunt deja o dotare comună în lumea Android şi le-am tot văzut pe telefoane Huawei, Xiaomi şi Samsung. Huawei avea aşa ceva pe P30 Pro acum 3 ani spre exemplu. Avantajul acestor camere e că folosind un sistem de oglinzi prismatice ele permit o dispunere pe verticală a mecanismelor de zoom şi nu pe verticală, deci nu cresc prea mult grosimea telefonului.

Cat despre iPhone 14 Pro şi el va aduce câteva upgrade-uri în această toamnă, de la faptul că renunţă la breton şi îl înlocuieşte cu un decupaj bulina şi un orificiu pentru Face ID, până la trecerea la un senzor foto de 48 de megapixeli capabil de filmare 8K. La capitolul zoom rămânem totuşi în tărâmul zoom-ului optic 3X.

Etichete: , , , ,

Sursa: GSMArena