3 noi jocuri Star Wars anunţate de Electronic Arts, printre care şi Jedi: Fallen Order 2

Scris de | 26 ianuarie, 2022
3 noi jocuri Star Wars anunţate de Electronic Arts, printre care şi Jedi: Fallen Order 2

Între 2 episoade de serial Boba Fett azi am aflat cum arată viitorul seriei Star Wars, de data aceasta în lumea jocurilor. Electronic Arts a anunţat nu mai puţin de 3 jocuri noi Star Wars create de către Respawn, compania din spatele lui Apex Legends şi Titanfall. Dintre ele se remarcă Star Wars Jedi: Fallen Order 2.

Star Wars Jedi: Fallen Order a debutat în 2019 şi era un joc action adventure single player primit binişor de public, dar nu chiar perfect, prin prisma orelor puţine de gameplay şi a planetelor golaşe explorate. Ei bine acum ne aşteaptă un Jedi: Fallen Order 2, dar şi un first person shooter semnat Respawn şi un joc de strategie bazat pe universul Star Wars.

Noul first person shooter va fi sub tutela lui Peter Hirschmann, un game director care are în CV jocurile originale Star Wars Battlefront, dar şi Star Wars: The Force Unleashed. Proiectul abia a început, deci mai avem de aşteptat.

Între timp Fallen Order 2 este îl are pe Stig Asmussen cap de afiş, el fiind cel care a condus proiectul God of War 3 pentru Sony, dar s-a ocupat şi de Star Wars: Jedi: Fallen Order.

Poate cel mai interesant dintre cele 3 titluri este cel de strategie co-dezvoltat de studioul Bit Reactor, format din foşti dezvoltatori ai seriei XCOM. Art director-ul Greg Foertsch, care s-a ocupat de XCOM2 şi XCOM: Enemy Unknown este şeful acelui studio. Rezultatul va fi un joc tactic turn based, cu un vibe old school. Bit Reactor este un studio nou din Maryland, format din veterani de la Firaxis.

EA şi Disney au semnat o înţelegere de exclusivitate în 2013, pentru a realiza o serie de jocuri Star Wars. În acest interval EA a livrat două jocuri Star Wars Battlefront de la DICE, creatorul Battlefield, Star Wars: Squadrons de la Motive Studios, şi Fallen Order. Între timp Ubisoft a anunţat în 2021 că pregăteşte un joc complet nou, livrat de studioul Massive Entertainment, care a lucrat la seria Tom Clancy’s The Division.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , ,

Sursa: Electronic Arts