Vei putea debloca iPhone-ul prin Face ID şi cu masca pe faţă începând cu iOS 15.4

Scris de | 29 ianuarie, 2022
Vei putea debloca iPhone-ul prin Face ID şi cu masca pe faţă începând cu iOS 15.4
Sursa foto

Una dintre funcţiile pe care le aşteptăm de la începutul pandemiei este posibilitatea de a debloca un iPhone cu deblocarea facială prin Face ID, chiar dacă purtăm mască. Alternativa a apărut cu mai bine de un an în urmă şi implică utilizarea unui Apple Watch pentru deblocare, dar acum Face ID-ul clasic se întoarce şi implică un nou update iOS.

Există deja câteva telefoane de pe piaţa care se deblochează facial şi dacă ai masca pe chip. Ei bine odată cu iOS 15.4 Beta 1, deja testat de insderi nu va fi nevoie să îţi dai masca jos de pe chip pentru a debloca telefonul. Acest lucru e util în special la plăţile realizate în magazin, care au stârnit multe certuri între comerciant şi client, atunci când acest dorea să facă o plată cu Apple Pay şi nu se putea autentifica cu Face ID până nu dădea masca jos, încălcând regulile magazinului.

Face ID e util şi pentru a confirma download-urile din App Store şi a te autentifica în unele aplicaţii third party. Se pare că Apple ar fi upgradat algoritmul de recunoaştere facială, permiţând iPhone-urilor să recunoască trăsăturile faciale unice din jurul ochilor. Acum poţi face setup-ul iniţial Face ID cu sau fără mască. iOS 15.4 beta mai aduce şi o recunoaştere facială superioară atunci când utilizatorul poartă ochelari.

Totuşi combinaţia de ochelari plus mască ar putea fi prea complexă pentru recunoaştere. Apple tocmai a oferit o altă actualizare (iOS 15.3) în această săptămână pentru a rezolva un bug prin care Safari devenea vulnerabil şi scapă istoricul de browsing al utilizatorului.

Etichete: , , ,

Sursa: GSMArena