Monitorul cu refresh rate de 500 Hz devine real mulţumită companiei BOE

Scris de | 1 februarie, 2022
Monitorul cu refresh rate de 500 Hz devine real mulţumită companiei BOE

Dacă aţi urmărit evoluţia producătorilor chinezi de componente, un nume s-a remarcat în mod deosebit ca reţetă a succesului. E vorba despre BOE, producător de panouri LCD şi OLED de top, la care a apelat chiar şi Samsung, pe lângă Huawei şi alte mari companii. Acum BOE îşi scrie numele în istorie prezentând primul panou de 500 Hz.

În acest moment recordul pentru monitoarele de gaming stă pe la 360 Hz, arhisuficient chiar şi pentru gamerii care se joacă competitiv. Ei bine BOE a prezentat un monitor prototip cu refresh rate de 500 Hz, diagonală de 27 inch şi rezoluţie Full HD. Acest panou foloseşte 8 lane-uri pentru a oferi o lăţime de bandă suficientă. Timpul său de răspuns este de 1 ms, iar gama de culoare 8 bit.

Un refresh de 500 Hz înseamnă 500 de reîmprospătări pe secundă, ceea ce sună overkill chiar şi pentru marii campioni League of Legends sau CS Go. Deja diferenţele dintre 240 Hz şi 360 Hz erau minime, iar saltul de la 360 Hz la 500 Hz nu cred că va fi dramatic. De remarcat că BOE (cel mai mare producător de monitoare din lume) nu a creat un OLED aici, ci un panou de nouă generaţie cu tehnologie „low power oxide display” şi cu structuri de interconectare stack din cupru. Sună a o nouă generaţie de TFT, ceea ce nu e chiar încurajator.

Prototipul se conectează via DisplayPort şi oferă culori 8 bit în acest moment. Variantele produse în masă vor avea preţuri exorbitante probabil.

Etichete: , , , ,

Sursa: The Verge