Ericsson încearcă să blocheze vânzarea de iPhone-uri în Brazilia, are o dispută cu Apple pentru brevete

Scris de | 3 februarie, 2022
Ericsson încearcă să blocheze vânzarea de iPhone-uri în Brazilia, are o dispută cu Apple pentru brevete

Apple ştie să îşi facă duşmani şi după ani de dispute cu Epic Games pe tema cotei de venituri oprită ca taxă pentru găzduirea jocului Fortnite în App Store, acum are un „meci” cu Ericsson. În acest caz e vorba despre brevete pentru care Apple nu doreşte să mai plătească.

Apple şi Ericsson au avut o înţelegere între 2015 şi 2022 pentru o serie de brevete legate de conectivitate. E vorba despre tehnologii legate de 2G, 3G, 4G, 5G, foarte bănoase pentru Ericsson, care ia câţiva dolari pentru fiecare telefon vândut pe glob mulţumită acestor drepturi. Apple se consideră totuşi nedreptăţită pentru că ar trebui să plătească 5 dolari spre Ericsson pentru fiecare iPhone vândut.

Firma din Cupertino spera că odată cu achiziţionarea diviziei de modemuri de la Intel să obţină şi brevete care să o scape de depedenţa de Ericsson, mai ales în zona 5G. Se pare că nu a reuşit totuşi, iar pe 20 ianuarie 2022 gigantul american a pornit un proces contra celor de la Ericsson şi a pus presiune pe autorităţi pentru a bloca importurile de echipamente 5G ale suedezilor.

Aceştia dau replica atacând resellerii Apple din Brazilia, pe motiv că ei încalcă brevete 4G deţinute de companie. Retailerii sunt afectaţi de scandalul Apple – Ericsson, deoarece vând produse cu tehnologii pentru care Ericsson nu a fost compensată corect.

Etichete: , , ,

Sursa: Gizchina