iPhone-urile devin POS-uri începând de azi, acceptând plăţi contacless de la alte telefoane, carduri

Scris de | 9 februarie, 2022
iPhone-urile devin POS-uri începând de azi, acceptând plăţi contacless de la alte telefoane, carduri

Aşa cum se speculase cu câteva săptămâni în urmă Apple a anunţat pe 8 februarie o funcţionalitate extinsă a telefoanelor sale în zona de plăţi contactless. Mai precis, iPhone-urile primesc funcţia Tap to Pay, care le transformă în dispozitive ce acceptă plăţi contacless, un soi de POS-uri.

Micile afaceri nu vor mai trebui să se doteze cu POS, ci doar cu un iPhone cu Apple Pay. Nu mai este nevoie de un alt terminal POS sau hardware, ci doar de o aplicaţie. Tap To Pay va fi oferită dezvoltatorilor, care vor integra funcţia în aplicaţiile de pe iOS. Prima platformă care suporta Tap to Pay este Stripe, iar ulterior lista se va îmbogăţi cu alte nume. Pentru compatibilitate cu funcţia POS ai nevoie de minim un iPhone XS (2018).

Odată ce e momentul să realizezi o plată, comerciantul va cere clientului să îşi ţină telefonul, ceasul, un card de credit sau debit contactless lângă iPhone şi apoi totul se întâmplă via NFC. 90% dintre retailerii din SUA accepta deja plăţi cu Apple Pay la checkout, cel puţin aşa afirmă Apple. În ce priveşte siguranţa datelor utilizatorilor, Apple promite că toate datele clienţilor sunt protejate de aceeaşi tehnologie care securizează şi Apple Pay.

Toate tranzacţiile procesate prin Tap to Pay pe iPhone vor fi criptate şi procesate cu Secure Element, ca şi Apple Pay. Apple nu va primi date despre produsele cumpărate sau identitatea cumpărătorului. Apple a confirmat şi că veţi putea face plăti inclusiv cu terminale cu Android ce au Google Pay spre un iPhone to Tap to Pay.

Etichete: , , , ,

Sursa: Phone Arena