Telefonul de gaming Lenovo Legion Y90 are 22 GB RAM şi 640 GB stocare într-un teaser oficial

Lenovo se pregăteşte să lanseze al treilea telefon de gaming din gama Legion, cunoscut drept Lenovo Legion Y90 şi avem parte de o nouă scăpare a sa astăzi. E vorba despre o serie de capturi de ecran care ne confirmă dotări ce le putem numi doar „overkill”.

La prima vedere e vorba despre 640 GB stocare şi 22 GB RAM, dar lucrurile nu stau chiar aşa. Trebuie subliniat din start că aici nu avem o scăpare, o eroare a cuiva de la Lenovo, cu un director de la Lenovo care a postat pe web imaginile. Oficialul promite şi o autonomie fantastică pentru terminal. Telefonul va avea la interior procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, stocare UFS 3.1 + SSD, aşa cum arată screenshot-ul, dar de fapt e vorba despre 512 GB memorie internă şi 128 GB de la un microSD.

Cat despre RAM, primim mai degrabă 18 GB RAM LPDDR5 alături de alţi 4 GB RAM virtual extraşi din stocare. La bord se afla un ecran de 6.92 inch cu refresh rate de 144 Hz, dar şi touch sampling rate de 720 Hz. Acestea nu sunt chiar recorduri, de vreme ce Nubia a lansat două telefoane cu refresh rate de 165 Hz în 2021, iar realme are un telefon cu touch sampling rate de 1000 Hz. Sharp avea chiar un telefon cu ecran de 240 Hz.

Lenovo Legion Y90 dispune şi de o baterie de 5600 mAh, care se încarcă la 68W. Există şi răcire pe bază de lichid, difuzoare stereo cu acustica Dolby Atmos şi butoane trăgaci/shoulder. Noul venit are şi o cameră triplă cu senzor principal de 64 MP şi o cameră selfie de 44 MP. Debutul e aşteptat la jumătate de februarie.