Disney Plus se apropie de 130 de milioane de clienți, reducând decalajul față de Netflix

Scris de | 14 februarie, 2022
Disney Plus se apropie de 130 de milioane de clienți, reducând decalajul față de Netflix

 

Disney Plus are acum aproape 130 de milioane de clienți, a anunțat compania. A încheiat 2021 cu 129,8 milioane de abonați plătitori, în creștere cu 11,8 milioane față de trimestrul precedent.

Când Disney Plus a fost lansat la sfârșitul anului 2019, Disney a spus că speră să ajungă la 60 și 90 de milioane de clienți în patru ani. Deși rămâne în urmă față de cei 222 de milioane de abonați ai Netflix, cu siguranță îi va ajunge rapid din urmă. Mai ales având în vedere că Netflix funcționează de 24 de ani și oferă conținut de transmis în flux din 2007.

În cel mai recent raport financiar al Disney, CEO Bob Chapek a spus: „Acesta marchează ultimul an al primului secol al companiei Walt Disney, iar performanța ca aceasta, împreună cu colecția noastră de neegalat de active și platforme, capacități creative și locul unic în cultură îmi oferă mare încredere că vom continua să definim divertismentul pentru următorii 100 de ani.”

Disney a anunțat și un conținut nou la orizont. Serialul Star Wars Obi-Wan Kenobi, care îl vede pe Ewan McGregor reluând rolul său de tânăr Obi-Wan Kenobi, debutează pe Disney Plus pe 25 mai. Serialul îl prezintă pe Hayden Christensen revenind în rolul lui Anakin Skywalker/Darth Vader, alături de noii veniți în serie Moses Ingram (The Queen’s Gambit) și Kumali Nanjiani (Silicon Valley).

De asemenea, aduce înapoi Futurama. Animația SF – creată de Matt Groening din faimosul The Simpsons – care va veni la Hulu în SUA în 2023 și Disney Plus Star la nivel internațional.

Înainte de acest moment, abonații pot aștepta cu nerăbdare West Side Story a lui Steven Spielberg, care se lansează pe Disney Plus pe 2 martie. Filmul a fost recent nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun film.

În această săptămână, Pixar, deținută de Disney, a lansat primul trailer pentru Lightyear, povestea de origine a ranger-ului spațial uman, care a inspirat jucăria Buzz Lightyear din Toy Story. Se lansează în cinematografe pe 17 iunie, dar Disney nu a precizat încă dacă este o lansare exclusivă în cinematografe, probabil din perspectiva evoluției incerte a pandemiei.

Etichete: ,