Uber îţi va permite să afli câte steluţe ţi-au dat şoferii până acum

Scris de | 19 februarie, 2022
Uber îţi va permite să afli câte steluţe ţi-au dat şoferii până acum

Una dintre întrebările primordiale ale utilizatorului Uber este „oare câte steluţe mi-a dat şoferul care m-a dus?”. În general poţi presupune, specula, face medii ale notelor sau să te laşi păgubaş, dar în sfârşit Uber rezolvă situaţia.

Până acum puteai vedea în aplicaţie doar media notelor tale şi în general dacă scădeai sub 4 steluţe nu prea te mai lua nimeni, sau primeai maşini cu şoferi cu rating mai mic. Începând din această săptămână în SUA utilizatorii îşi pot vedea rating-ul defalcat. În zona Privacy Center a serviciului de ride sharing, lansată luna trecută veţi vedea 5 rânduri cu steluţe şi numărul lor.

Se aplică atât pentru şoferi, cât şi pentru pasageri. Privacy Center-ul se poate accesa din secţiunea Privacy a meniului Settings. De acolo faceţi swipe spre dreapta, alegeţi „Would you like to see a summary of how you use Uber”, faceţi scroll spre „browser your data” şi apăsaţi pe „view my ratings”. Uber a dezvăluit şi ce oraşe mari din SUA au cele mai mari şi cele mai mici rating-uri medii pentru şoferi şi pasageri. San Antonio tinde să aibă note mai mari, ca şi St. Louis şi Nashville. Se dau note mai mici în New York, Seattle şi Washington.

Uber oferă şi câteva ponturi pentru a vă creşte notele, unele bazate mai mult pe bun simţ. În principiu trebuie să fii în locul unde ai precizat că te va ridica maşina, nu trebuie să laşi mizerie, să trânteşti uşa şi altele de genul. Dacă observi că ai multe rating-uri de o steluţă, e clar că ai o problemă. Funcţionalitatea nu a ajuns încă în aplicaţia pentru mobil, ci doar pe site. O aşteptăm şi în România.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Engadget