Trump şi-a lansat reţeaua de socializare Truth Social sub formă de aplicaţie iOS

Scris de | 22 februarie, 2022
Trump şi-a lansat reţeaua de socializare Truth Social sub formă de aplicaţie iOS

Aşa cum a promis Donald Trump şi-a lansat propria reţea de socializare şi propria aplicaţie numită Truth Social. Deocamdată aplicaţia este disponibilă doar pe iOS şi doar în App Store-ul din SUA. Aplicaţia a devenit activă pe 21 februarie la ora 00:00.

Reţeaua de socializare şi aplicaţia par modelate, sau poate chiar copiate după Twitter, care era platforma preferată a lui Trump până să fie banat de acolo. Asta se întâmplă la început de an 2021, în urma ocupării Capitoliului, când s-a considerat că preşedintele a incitat lumea la violenţă. La debut site-ul Truth Social se încărca destul de greu şi înregistrarea de noi utilizatori era anevoioasă.

Site-ul se încarcă în varianta HTTP şi nu HTTPS, deci nu era complet securizat. Site-ul include şi o declaraţie de aliniere completă la principiile open source, rezultată după un conflict cu proiectul Mastodon. Politicienii conservatori şi vocile din spectrul de dreapta al Statelor Unite îşi vor găsi susţinătorii şi fanii aici. Ei se considerau cenzuraţi şi moderaţi excesiv pe YouTube, Twitter, Facebook, aşa că au început să apară ca ciupercile după ploaie platforme alt-right, precum Parler, Gettr şi Rumble.

Ele au avut totuşi probleme în a găsi pe cineva să le ofere hosting, Amazon refuzând de obicei să colaboreze. Revenind la Truth Social, fiecare postare este un „truth” şi feed-ul este „Truth Feed”. Cei care vor să dea share la o postare vor da un „ReTruth”. Se lucrează la mesageria directă, utilizatori Verified cu bifă şi multe alte funcţii. Truth Social era în beta încă din decembrie, având 500 de utilizatori pe platformă.

Este o creaţie a Trump Media and Technology Group (TMTG), grup condus de Devin Nunes. Serviciul ar trebui să fie complet operaţional până la final de lună martie. Aplicaţia ar trebui să sosească pe Android în curând.

Etichete: , , , ,

Sursa: Pocketnow