Automobilele Tesla vor permite în curând accesul la librăria de jocuri de pe Steam

Scris de | 26 februarie, 2022
Automobilele Tesla vor permite în curând accesul la librăria de jocuri de pe Steam

Automobilele Tesla continuă să fie „iPhone-uri pe roţi”, cum le-a poreclit cineva şi acum se pregătesc să fie şi dispozitive de gaming. CEO-ul Tesla, Elon Musk a confirmat că sistemele de infotainment din vehiculele Tesla vor permite în curând accesul la librăria de jocuri Steam a utilizatorilor.

Musk a confirmat că se lucrează la un update al sistemului de infotainment, axat pe zona de gaming. Sosirea lui Steam pe Tesla înseamnă că o să îţi poţi accesa toată librăria de jocuri şi eventual să te şi joci pe terminalul din consola maşinii. Musk a lăudat şi jocul Cyberpunk 2077, iar după acea postare a fost întrebat dacă titlul se va putea juca pe o maşină Tesla. El a răspuns prin afirmaţia că toate jocurile de pe Steam vor sosi pe automobilele electrice.

Ştiam deja că o maşină Tesla poate rula Cuphead, Cyberpunk 2077 sau Witcher 3, existând demo-uri. Musk a subliniat de multe ori cât de important este divertismentul când eşti la bordul unui automobil autonom. Librăria Steam include peste 50.000 de jocuri, pe care le vor putea accesa pe ecranul de 17 inch din automobil posesorii de maşini Tesla. Acestea integrează un GPU AMD Navi 23, deci fac faţă gaming-ului.

Ce e drept Tesla nu prea a oferit detalii despre acel GPU, dar zvonurile de pe Internet afirmă că ar veni cu 28 de unităţi de calcul şi ar fi tactat până la 2.8 GHz. O maşină Tesla ar oferi până la 10 Teraflops de putere de calcul, ceea ce nu e departe de ce oferă PS5, adică 10.28 teraflops.

Etichete: , , ,

Sursa: Techradar