MWC 2022: Prima experiență cu OnePlus 10 Pro

Scris de | 3 martie, 2022
MWC 2022: Prima experiență cu OnePlus 10 Pro

Mobile World Congress 2022 a însemnat pentru majoritatea jurnaliștilor europeni și prima experiență cu OnePlus 10 Pro, flagship-ul lansat până acum doar în China de către companie. Bineînțeles, am pus și noi mâna pe el, în destul de micul stand OnePlus, care era aranjat în spațiul mult mai mare al celor de la Oppo, companie cu care împarte din ce în ce mai multe lucruri.

În mână, OnePlus 10 Pro se simte foarte bine în mână, având un spate mat, de culoare neagră, verde sau albă (toate 3 fiind expuse la stand). Vine cu 3 camere pe spate, ansamblul având în margine inscripționat numele Hasselblad, compania care se află la al doilea flagship la care colaborează cu producătorul chinez. Principala are 48MP, ultrawide-ul vine cu 50MP, iar senzorul tele este de 8MP.

Ca de obicei, ecranul este foarte rapid, având o rată de refresh de 120Hz, și este acoperit de sticlă Corning Gorilla Glass Victus. Este un LTPO2 AMOLED, care atinge 1300 de niți la luminozitate maximă, și se vede foarte bine în luminile puternice de la MWC. La interior este un Snapdragon 8 Gen 1, realizat pe 4nm, cel mai puternic procesor realizat de Qualcomm la acest moment.

Prima experiență cu OnePlus 10 Pro mi-a oferit cam ce mă așteptam – arată ca un flagship, se simte ca un flagship, însă nu prea pot pune exact mâna pe ceva care să îl diferențieze de alte device-uri similare. Încet-încet, OnePlus mi se pare că și-a pierdut puțin individualitatea, acel ceva care făcea ca smartphone-urile sale să iasă în evidență în peisajul Android. Sigur, avem specificații de top, precum cele amintite mai sus și excelenta încărcare pe 80W (sau 50W pe wireless), însă nu pot spune că OnePlus 10 Pro m-a făcut să mă îndrăgostesc de el de la prima vedere. Rămâne de văzut însă dacă atunci când va ajunge și pe mâinile noastre, la test (cel mai probabil la sfârșitul lunii martie), impresia aceasta se va schimba.

Etichete: , , , ,