MWC 2022: Huawei lansează Super Device, platforma de interconectare a dispozitivelor sale

Scris de | 3 martie, 2022
MWC 2022: Huawei lansează Super Device, platforma de interconectare a dispozitivelor sale

Huawei a lansat la MWC 2022 Super Device, o soluţie care permite interconectarea dispozitivelor inteligente ale companiei. Conceptul este de „super dispozitiv pentru Smart Office”, dar nu doar atât. Funcţia se bazează pe software şi face parte din strategia Huawei Seamless AI Life, gândită pentru 5 scenarii majore: sănătate şi fitness, călătorii, smart office, divertisment şi smart home.

Soluţia a fost prezentată la MWC 2022 în Barcelona. Colaborarea intre dispozitive şi integrarea ecosistemului sunt puncte cheie ale experienţei. Integrarea ecosistemului are rolul de a elimina decalajul intre Windows şi platformele mobile. Huawei combină dispozitivele pentru divertisment, cu cele pentru productivitate, precum laptopurile de muncă. Prin colaborare dispozitivele oferă o conexiune mai fluidă, fără probleme.

Bazele acestui sistem au fost puse încă din 2018, cu funcţia OneHop, care transfera fişierele smartphone pe computer cu o singură atingere. În 2020 apărea funcţia Multi Screen Collaboration, permiţând colaborarea între două dispozitive: PC-tableta, PC-telefon şi tableta-telefon. Puteţi transfera fişiere între cele două dispozitive cu drag and drop, dar şi face mirroring pe laptop de pe telefon şi deschide 3 aplicaţii de pe telefon pe ecranul unui MateBook.

Super dispozitiv (Super Device) este disponibil acum pe computerele Huawei prin interfața drag-to-connect din Centrul de control al PC-ului, permițând acces rapid la imaginile și fișierele de pe telefon, precum și conectivitate rapidă și ușoară a ecranului inteligent pentru prezentări.

Asocierea super dispozitivului este inițiată printr-un click pe iconul Control Panel din colțul din dreapta jos al ecranului computerului și tragerea iconițelor dispozitivelor din apropiere spre cea a PC-ului. Cu super dispozitivul de la Huawei, capabilitățile unice ale fiecărui dispozitiv pot fi accesate de către alte dispozitive din grup, permițându-le acestora să profite pe deplin unele de punctele forte ale celorlalte.

Funcţia pop up permite unui computer Huawei să se conecteze rapid şi uşor la căşti wireless, boxe, mouse şi tastatura Huawei, dar şi la noua imprimanta Pixlab X1, cu laser. Odată conectat, telefonul va fi disponibil ca unitate externă a PC-ului, permiţând accesarea fişierelor de pe telefon ca de pe un drive extern. Şi tabletele au aceleaşi beneficii, dar şi drag and drop şi copy/paste.

În Modul Mirror ecranul computerului este reprodus pe ecranul tabletei, cu rol de second screen. Orice conținut scris sau desenat cu M-Pencil pe HUAWEI MatePad este reflectat în timp real pe computer. Această funcție puternică îi ajută pe utilizatori să profite la maximum de software-ul de design profesional. În Modul Extend, ecranul computerului este extins la tabletă, fiecare din cele două ecrane afișând conținut diferit. Acest mod transformă tableta într-un monitor extern pentru computer, îmbunătățind productivitatea prin mai mult spațiu pe ecran. În Modul Collaborate, fișierele tabletei pot fi gestionate direct de pe computer.

Etichete: , , , , , ,