Huawei MateBook E este un hibrid între laptop şi tabletă, cu Windows 11 la bord

Scris de | 4 martie, 2022
Huawei MateBook E este un hibrid între laptop şi tabletă, cu Windows 11 la bord

Printre multiplele lansări Huawei de la MWC 2022 se numără şi acest Huawei MateBook E, care este în mod clar mai aproape de o tabletă, decât de un laptop. Ne intrigă deci denumirea de MateBook în loc de MatePad, dar ce e drept faţă de alte MatePad-uri nu are nici Android şi nici HarmonyOS, ci Windows 11.

La bază acest produs este o tabletă cu ecran de 12.6 inch OLED, căreia i se poate andoca o husă cu tastatură. Ecranul atinge o luminozitate de până la 600 de nits, iar muchiile sale sunt înguste, pentru un raport corp-ecran de 90%. Aş spune că aceste muchii sunt sesizabil mai înguste decât ale celorlalte MatePad-uri de pe piaţă. Terminalul include şi o cameră selfie de 8 MP pentru apeluri video şi selfie, iar camera principală are 13 MP şi bliţ LED.

Ecranul soseşte şi cu certificare TUV Rheinland, fiind blând cu ochii utilizatorului. MateBook E suportă interacţiunea cu un stylus Huawei M-Pencil, cu timp de răspuns de 2 milisecunde şi 4096 niveluri de presiune. Acest hibrid măsoară puţin sub 8 mm în talie şi cântăreşte 709 grame, ceea ce pentru diagonala sa nu e deloc rău. Portul său USB-C singular suportă Thunderbolt 4, iar dispozitivul are şi suport Wi-Fi 6 şi Bluetooth 5.1. Bateria sa de 42 Wh se încarcă la 65W.

Va fi disponibil de pe 14 martie 2022 în două variante. Cea de bază are procesor Intel Core i3 Gen 11, 8 GB RAM şi 128 GB stocare şi se va vinde la suma de 649 de euro. Va exista şi o variantă cu procesor Intel Core i5 Gen 11, cu 16 GB RAM şi 512 GB stocare. Tastatura va fi oferită la pachet cu modelul Core i5 şi Core i3, iar cine precomandă modelul Core i5 primeşte şi stylus M-Pencil şi căşti FreeBuds Pro cadou.

 

Etichete: , , , ,