MWC 2022: Cum se prezintă seria Oppo Find X5

Scris de | 4 martie, 2022
MWC 2022: Cum se prezintă seria Oppo Find X5

La Barcelona, în cadrul Mobile World Congress 2022, Oppo a adus seria de telefoane pe care a lansat-o la scurt timp înainte de eveniment, Find X5. Noile flagship-uri Oppo vin cu un design extrem de interesant, cu un modul de cameră inegal, care pe varianta simplă este scos în evidență, iar pe cea Pro este integrat în design printr-o curbură ce îl unește de restul spatelui.

Și dacă tot am amintit de spate, merită menționat că cel de pe Oppo Find X5 Pro este superb, fiind disponibil în două opțiuni – de ceramică sau cu un skin din piele ecologică, prima dintre acestea fiind și cea pe care, personal, o prefer. Pe varianta Find X5 simplă spatele este din sticlă, telefonul fiind astfel și el mai ușor decât varianta cu spate din ceramică de pe Pro.

În ceea ce privește ecranul, Oppo Find X5 Pro vine cu un LTPO2 AMOLED foarte luminos, care ajunge până la 1300 de niți la luminozitate maximă, în timp ce varianta simplă are un AMOLED obișnuit cu 1000 de niți în HBM (High Brightness Mode). Ambele ating până la 120Hz rată de refresh și sunt protejate de Corning Gorilla Glass Victus.

La interior se regăsește o altă diferență importantă: varianta simplă vine cu Snapdragon 888, procesorul flagship al celor de la Qualcomm de anul trecut, în timp ce pe telefonul cu Pro în coadă se află un Snapdragon 8 Gen 1, cel mai modern procesor mobil al companiei americane, realizat pe un proces de 4nm. Varianta care se va vinde în China are la interior un Dimensity 9000 de la MediaTek.

Sistemul de camere este aproape identic pe ambele device-uri, doar principala având mici diferențe (diafragmă de f/1.7 cu 25mm pe Pro, respectiv f/1.8 cu 24mm pe Find X5). Notabil este și faptul că seria Find X vine cu un NPU MariSilicon X, realizat pe 6nm, care aduce noi funcții și îmbunătățiri, precum o performanță mai bună în imagini și mai ales în videoclipurile 4K realizate pe timp de noapte.

Bineînțeles, poți observa cu ușurință logo-ul Hasselblad, care marchează începutul unui parteneriat între suedezi și compania chineză, și reduce astfel și mai mult diferențele dintre Oppo și OnePlus. De altfel, diferențele dintre flagship-urile celor două sunt din ce în ce mai mici și se poate observa asta destul de ușor. Nu știu ce va rezerva viitorul, dar OnePlus și Oppo par să își piardă din ce în ce mai mult individualitatea și să devină un „tot”.

Revenind însă la lucrurile prezentului, prima experiență cu seria Oppo Find X5 a fost una foarte plăcută. Îmi place mai ales varianta Pro, care are un feeling foarte bun, un ecran excelent, iar capacitățile camerei în lumina scăzută par într-adevăr să fie o îmbunătățire considerabilă față de predecesorul Find X4. Bineînțeles, urmează să testăm acest lucru în persoană, atunci când seria Find X5 va ateriza în redacția noastră.

Etichete: , , , , ,