YouTube oferă 300.000 de dolari podcasterilor care vor să treacă la format video

Scris de | 8 martie, 2022
YouTube oferă 300.000 de dolari podcasterilor care vor să treacă la format video

YouTube a început să „sângereze” staruri care au plecat spre Spotify încă de la marea mutare a lui Joe Rogan acum 2 ani. Ei bine acum platforma video motivează podcasterii să i se alăture cu un bonus financiar pentru cei care trec la format video.

Podcasterii pot primi până la 300.000 de dolari pentru a crea conţinut pe platformă. YouTube a remarcat faptul că au apărut tot mai multe podcasturi în ultimii 3 ani, mai ales în perioada lockdown-ului şi a pandemiei. A devenit o modalitate de a obţine venituri stabile, iar unii comedianţi au înlocuit cu succes turneele cu podcasturi, obţinând venituri considerabile. YouTube vrea acum să crească engagementul cu publicul prin trecerea la format video a celor care activau doar în zona audio.

Conform informaţiilor de la Bloomberg YouTube a intrat în contact cu podcasterii şi cu reţelele de podcasting, promiţând sume de până la 300.000 de dolari pentru a face trecerea la video. Show-urile şi creatorii individuali primesc în jur de 50.000 de dolari, iar reţelele mari de podcasturi primesc între 200.000 şi 300.000 de dolari. Pentru mulţi utilizatori YouTube e doar încă o platformă pe care îşi urcă podcastul audio, în afară de Anchor.fm, Spotify, iTunes, Apple Podcasts, Google Podcasts.

Trecerea la video creşte engagementul, stimulează comentariile şi atrage mai mulţi ochi spre reclamele afişate pe YouTube. Încă nu e clar cât de mult se dedică YouTube acestui business şi dacă zvonurile despre un tab Podcasts în aplicaţie sunt reale. YouTube a luat chiar în calcul eliminarea obligativităţii de a avea abonament Premium pentru a putea asculta conţinut audio în fundal şi asta doar pentru podcasturi.

Etichete: , , ,

Sursa: Pocketnow