Spotify a şters peste 100 de episoade din podcastul lui Joe Rogan

Scris de | 6 februarie, 2022
Spotify a şters peste 100 de episoade din podcastul lui Joe Rogan

Controversa din jurul podcastului lui Joe Rogan continuă, iar acesta a fost nevoit să îşi ceară scuze de două ori într-o singură săptămână. Spotify a început să şteargă episoade din podcastul Joe Rogan Experience de vineri, iar la ultima numărătoare dăduse jos 113 episoade.

În prima fază 70 au fost descoperite drept şterse de Gizmodo, apoi 100 de Engadget şi numărul tot creşte. În mod inedit episoadele nu sunt legate de Covid-19 şi controversele provocate de atitudinea lui Rogan faţă de vaccin. Joe Rogan a fost afectat de controverse de la începutul acestui an, după ce în 2021 a refuzat să se vaccineze şi a promovat informaţia că tinerii complet sănătoşi nu au nevoie de vaccin. A stârnit rumoare şi când s-a tratat cu ivermectină pe final de an, când a luat boala (printre alte tratamente, precum cel cu anticorpi monoclonali).

Anul 2022 a început cu o scrisoare deschisă de la peste 200 de doctori şi oameni de ştiinţă, care protestau faţă de atitudinea lui Rogan şi solicitau ca Spotify să ia măsuri. Apoi artiştii au început să îşi retragă muzica din Spotify, întâi Neil Young, apoi Joni Mitchell, Graham Nash, India Arie şi se zvonea la un moment dat că şi Foo Fighters ar dori să o facă. A fost şi un număr record de dezabonări, iar acţiunile Spotify au picat cu 20%.

Ele au revenit totuşi cu 12% după ce Rogan a postat un video în care îşi cerea scuze, iar CEO-ul Spotify a promis că va afişa disclaimere la podcasturile controversate. Apoi s-a descoperit un episod mai vechi în care gazda JRE făcea glume rasiste şi situaţia a devenit iar volatilă. Încă nu e clar pe ce criteriu şterge Spotify episoadele, dar e clar că se întâmplă ceva acolo. Rogan s-a mutat de pe YouTube pe Spotify acum 2 ani, în urma unei tranzacţii de 100 de milioane de dolari.

Etichete: , , , ,

Sursa: Engadget