Apple Studio Display este un monitor 5K de 27 inch, cu acustică Hi-Fi

Scris de | 9 martie, 2022
Apple Studio Display este un monitor 5K de 27 inch, cu acustică Hi-Fi

Apple a prezentat pe 8 martie 2022 o nouă serie de produse hardware, din colecţia de primăvară vară şi pe lângă iPhone SE 2022 şi iPad Air 5, a sosit şi un nou monitor pentru creativi. Se numeşte Apple Studio Display şi vine cu rezoluţie 5K şi acustică Hi-Fi.

Apple Studio Display este un monitor cu diagonală de 27 de inch şi care integrează o cameră web mult peste cele de pe alte monitoare. Dispozitivul este fabricat din aluminiu 100% reciclat şi vine cu un suport care îi permite înclinarea cu până la 30 de grade. Panoul folosit aici afişează 14.7 milioane de pixeli şi atinge 600 de nits de luminozitate. Suportă peste 1 miliard de culori şi suportă gama largă de culori P3.

Există şi tehnologie True Tone, care ajustează temperatura culorii în funcţie de mediul din jur. Un strat anti reflectiv special vă scapă de glare şi creşte lizibilitatea. Pentru corporaţiile unde neoanele sunt foarte puternice există şi o variantă „nano texture glass”, care împrăştie lumina pentru a scăpa de glare. Un lucru e inedit e că la interior se află un procesor de pe iPhone-urile de acum 2 ani, Apple A13 Bionic.

Integrează şi o cameră de 12 MP ultrawide pentru videoconferinţe şi care prin funcţia Center Stage ţine automat în centrul cadrului pe cel ce poartă apelul video, chiar dacă el se mişcă. Alte dotări includ 3 microfoane „cu calitate de studio”, 6 difuzoare de înaltă fidelitate, cu Spatial Audio şi Dolby Atmos, dar şi 3 porturi USB-C cu suport 10 Gbps. Unul dintre ele livrează 96W putând încărca un MacBook.

Preţul de pornire este de 1749 de euro.

Etichete: , , , ,