iOS 15.4 îţi va permite să deblochezi iPhone-ul dacă porţi mască; Va sosi săptămâna viitoare

Scris de | 10 martie, 2022
iOS 15.4 îţi va permite să deblochezi iPhone-ul dacă porţi mască; Va sosi săptămâna viitoare

Apple a ţinut pe 8 martie evenimentul Peek Peformance, în cadrul căruia a prezentat un iPhone SE 2022, dar şi un iPad Air 5. Am văzut şi un iPhone 13 cu o nouă culoare, verde, iar apoi am descoperit că el va debuta pe 18 martie, cu iOS 15.4 preinstalat. La aceeaşi dată ar trebui să vină şi iOS 15.4 pe terminalele compatibile.

Cei care au de la iPhone 6S în sus vor primi pe 18 martie noul software. Marea noutate a lui iOS 15.4, care e în beta din ianuarie 2022 e faptul că îţi va permite să deblochezi iPhone-ul chiar dacă porţi mască. Odată cu pandemia Apple a trebuit să caute un workaround pentru a debloca iPhone-ul şi când ai masca pe chip. Întâi a accelerat solicitarea de cod după ce chipul nu putea fi identificat, apoi ne-a permis să deblocăm telefoanele cu ajutorul lui Apple Watch.

Veţi avea nevoie totuşi de un iPhone 12 sau o versiune mai nouă pentru a beneficia de noua funcţie din iOS 15.4. Asta pentru că iPhone-urile trebuie să aibă cea mai nouă generaţie de senzori frontali pentru a scana zona de deasupra nasului şi mai ales în jurul ochilor. iOS 15.4 şi iPadOS 15.4 aduc şi noi emoji-uri, Universal Control, trecerea cursorului între Mac şi iPad dacă sunt logate în acelaşi Apple ID, un widget Apple Card, scanare de text în Notes şi Reminders.

Siri primeşte o voce nouă, asociată comunităţii LGBTQ+, iar o altă mare noutate este funcţia Tap to Pay, care face din iPhone un POS la care poţi plăti cu Apple Pay, dar şi alte servicii.

Etichete: , , , ,

Sursa: Phone Arena