Huawei a găsit o metodă de a aduce conectivitate 5G pe telefoane sale 4G

Scris de | 15 martie, 2022
Huawei a găsit o metodă de a aduce conectivitate 5G pe telefoane sale 4G

Începând din mai 2019 Huawei a fost pusă pe o listă neagră a companiilor de către administraţia Trump şi nu a mai putut avea acces la software şi componente cu tehnologie americană. Asta a însemnat printre altele şi lipsa de modemuri 5G, ce veneau la pachet cu chipseturile de telefoane. Ei bine Huawei pare a fi găsit un workaround.

Huawei a lansat flagshipurile din ultimii ani (Huawei P50 Pro şi P50 Pocket spre exemplu) doar cu variante 4G de procesor Snapdragon, dar cu acest workaround orice telefon 4G al său ar putea deveni unul 5G. Compania chineză a creat o husă specială care integrează un modem 5G. Se conectează la telefon prin portul USB-C şi sursa afirmă că semnalul va fi totuşi mai redus decât în cazul unei soluţii integrate hardware.

Încă nu e clar şi în ce ţări se va vinde acest produs sau dacă va părăsi vreodată China. Husa ar trebui să nu fie foarte groasă şi e similară cu cea cu bliţ inel disponibilă deja în magazinele Huawei.

Între timp Huawei pregăteşte lansarea lui Huawei P50E, un soi de Huawei P50 Lite, care vine cu procesor Qualcomm Snapdragon 778 4G. Configuraţia include dotări similare cu cele de pe P50, inclusiv ecran, stocare, RAM, cameră, viteza de încărcare şi capacitatea bateriei. Certificarea IP68 e la posturi. Practic doar procesorul se schimbă. În curând vom avea şi primele teasere cu privire la Huawei Mate 50, după cum am aflat de la surse apropiate de Huawei.

Etichete: , , ,

Sursa: Gizchina