Facebook restricţionează accesul la conturi celor care nu au activă această funcţie

Scris de | 22 martie, 2022
Facebook restricţionează accesul la conturi celor care nu au activă această funcţie

În vreme ce Facebook e cap de afiş în aceste zile după ce a fost declarată o reţea ilegală în Rusia, reţeaua de socializare are o altă problemă. Un număr încă necunoscut de utilizatori au rămas blocaţi în afară conturilor lor începând cu data de 17 martie 2022.

Se pare că Facebook a trimis la început de lună martie anumitor utilizatori un mesaj prin care îi avertiza să îşi pornească funcţia Facebook Protect, mai precis autentificarea Two Factor. Acel mesaj arăta aşa mult ca un spam că nimeni nu l-a luat în seamă, mai ales că includea şi un link care te ducea spre contul tău. Mailul a fost trimis spre cei cu conturi sensibile, persoane din Guverne, ONG-işti, persoane publice, jurnalişti, cei care lucrează cu un număr mare de oameni şi sunt predispuşi la hack-uri.

Conturile de acest tip sunt în general monitorizate pentru a detecta şi stopa orice atac cibernetic. Problema e ca un mail de la security@facebookmail.com arată prea mult a spam şi nu a convins pe nimeni. Facebook încearcă acum să remedieze problema şi le-a trimis utilizatorilor informaţii despre cum îşi pot recăpăta accesul la cont, doar că au apărut plângeri online că metoda nu funcţionează în fiecare caz.

O altă problemă e că sunt şi cazuri de oameni care şi-au activat autentificarea şi tot au fost daţi afară de pe platformă. Meta afirmă că aceste cazuri sunt extrem de izolate şi le investighează. Cert e că autentificarea 2FA a devenit sfântă în ziua de azi pentru a ne păzi conturile. Cumva PayPal şi Microsoft au făcut-o cool.

 

Etichete: , , , ,

Sursa: Gizchina