Apple ar putea să îţi vândă iPhone-uri pe bază de abonament

Scris de | 26 martie, 2022
Apple ar putea să îţi vândă iPhone-uri pe bază de abonament

Se pare că abonamentele sunt la modă şi nu doar jocurile trec la conceptul de „produs ca un serviciu”, ci şi produsele hardware. Reputatul editor Mark Gurman de la Bloomberg scrie că Apple pregăteşte o nouă modalitate de a cumpăra iPhone-uri şi alte dispozitive Apple fără să plăteşti suma completă pe loc.

E vorba despre un serviciu pe bază de subscripţie, astfel de abonaţii vor plăti o sumă fixă lunar şi vor primi orice iPhone aleg cu upgrade-uri gratuite atunci când apar modele noi. Apple şi operatorii oferă deja plata în rate, dar aici e vorba despre altceva. Nu e vorba despre a împărţi preţul unui telefon în 12, 24, 36 sau 48 de rate cu dobândă. Abonamentul cel nou este legat de contul tău Apple ID şi ar putea include şi serviciul Apple Care ca bonus sau chiar un serviciu Apple One.

Apple One este un bundle de abonamente care include Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, iCloud+, Apple News+ şi Apple Fitness+. Bloomberg scrie că aceste servicii ar putea fi lansate până la final de an şi au şanse să debuteze poate chiar la evenimentul Apple din sepembrie. Vor începe cu iPhone-uri şi vor migra spre iPad-uri, MacBook-uri şi Apple Watch. Nu avem încă preţuri, dar speculaţiile plasează sumele lunare între 20 şi 40 de dolari. De văzut şi ce se întâmplă când anulezi abonamentul.

Apple nu inovează aici şi nu a inventat roata, deoarece Google are deja un program Pixel Pass în SUA care îţi permite să alegi între un Pixel 6 şi Pixel 6 Pro la pachet cu servicii Google pentru 45 sau 55 de dolari pe lună. Posibil totuşi că ideea de a închiria în loc de a deţine un produs să alieneze o parte din potenţialii clienţi.

Problema ar putea apărea dacă Apple prioritizeaza comenzile abonaţilor şi face mai rare telefoanele pentru cumpărătorii clasici.

Etichete: , , , ,

Sursa: GSMArena