Facebook Messenger primeşte shortcut-uri inspirate de Slack şi Discord

Scris de | 31 martie, 2022
Facebook Messenger primeşte shortcut-uri inspirate de Slack şi Discord

Meta duce Facebook Messenger la un nou nivel, odată cu lansarea unei colecţii de shortcut-uri inspirate de Slack şi Discord. E vorba despre funcţii utile pentru aplicaţia de chat, care îţi vor permite să activezi comenzi utile, ce e drept şi unele care miros a trolling.

Noile comenzi se inspiră şi de la Telegram, nu doar Slack şi Discord. Acum veţi putea da ping şi notifica pe cineva din grupuri, trimite notificări silenţioase, plăti şi trimite GIF-uri doar cu comenzi slash. Meta face mai uşoară activarea de acţiuni folosind comenzi slash „/”. Puteţi şi tăgui utilizatori folosind „@”. Dacă scrieţi „@everyone” într-un mesaj de grup, toată lumea va fi notificată, lucru util dacă aveţi de pus o întrebare mai multor persoane sau de făcut un anunţ.

Meta a lansat şi shortcut-ul „/silent”, care va permite tuturor din chat-ul de grup să fie notificat în mod silenţios, fără un zgomot de notificare deranjant în mijlocul nopţii. Dacă scrieţi „/silent” la începutul fiecărui mesaj aceasta practică devine obositoare, dar măcar nu mai deranjaţi lumea. Funcţiile sunt disponibile deocamdată pe aplicaţia de pe Android şi iOS.

Apare şi comanda „/pay”, cu care puteţi trimite şi primi bani prin Messenger. Puteţi adăuga carduri în FB Mess de ani buni, dar trimiterea de fonduri astfel e nouă. iOS primeşte şi „/gif”, care permite activarea şi trimiterea unui GIF. Mai mult de atât puteţi scrie şi tipul de gif sau tematica, cu comenzi ca „/gif party”. Mai sunt şi „/shrug” şi „tableflip”, care vor sosi pe iOS, punând caractere ce compun înlocuitor de smiley: (╯°□°)╯︵ ┻━┻” şi “¯\_(ツ)_/¯”. Ultimul e definit de puştanii de azi ca „CSF NCSF”.

Etichete: , , , , ,

Sursa: 9to5mac