Apple a lansat actualizarea la iOS 15.4.1, care rezolvă problemele cu bateria de la iOS 15.4

Scris de | 2 aprilie, 2022
Apple a lansat actualizarea la iOS 15.4.1, care rezolvă problemele cu bateria de la iOS 15.4

Odată cu lansarea lui iOS 15.4 tot mai mulţi utilizatori de iPhone au început să se plângă cu privire la faptul că bateria telefonului se descarcă mai rapid. Acum vine şi fix-ul după câteva săptămâni de plângeri, odată cu sosirea lui iOS 15.4.1.

Ce e drept Apple s-a apărat de acuzaţiile de pe forumuri, argumentând că după fiecare update mare iOS bateria se recalibrează şi sunt recalculaţi metricii săi. Asta durează de obicei câteva zile. Se pare că şi iPad-urile au fost afectate de o problemă similară odată cu sosirea lui iPadOS 15.4, care este la rândul său reparată de iPadOS 15.4.1.

Update-ul la iOS 15.4.1 a început să fie oferit pe 31 martie şi până la final de zi ajunsese pe toate iPhone-urile compatibile, de la iPhone 6S şi SE în sus. Nu e singura noutate totuşi, deoarece acest software nou aduce şi rezolvarea unui bug legat de dispozitivele Braille, care nu mai răspund la comenzi cum trebuie atunci când navighează în text sau afişează o alertă.

Actualizarea rezolvă şi o problemă mai puţin răspândită care afectează aparatele auditive produse special pentru conectarea la iPad sau iPhone. Uneori ele îşi pierd conexiunea cu anumite aplicaţii third party. iOS 15.4.1 mai aduce şi un patch care rezolvă o breşă ce permitea unei aplicaţii să execute cod cu privilegii la nivel de kernel. Asta expune telefoanele unui atac al hackerilor, care pot prelua controlul total asupra dispozitivului.

iOS 15.4 a sosit acum 2 săptămâni, cu principala noutate fiind faptul că puteai debloca iPhone-ul prin Face ID chiar şi cu masca pusă pe faţă. Funcţia era disponibilă totuşi de la iPhone 12 în sus. Au sosit şi noi emoji-uri, inclusiv noi feţe şi gesturi ale mâinii, plus obiecte casnice.

Etichete: , , , ,

Sursa: Slashgear