iOS 15.4 este acum disponibil; Ce noutăţi aduce pe iPhone?

Scris de | 15 martie, 2022
iOS 15.4 este acum disponibil; Ce noutăţi aduce pe iPhone?

Apple a lansat pe 14 martie 2022 actualizarea iOS 15.4 pe iPhone-urile compatibile (de la iPhone 6S în sus). Software-ul se afla în faza beta din ianuarie şi principala noutate este funcţia care permite deblocarea facială chiar şi când ai masca pe chip.

Până acum pe durata pandemiei, Apple a oferit ca alternativă la Face ID-ul clasic deblocarea cu Apple Watch. Acum permite deblocarea cu Face ID şi când ai masca pe chip, recunoscând în mai mare detaliu zona din jurul ochilor şi ochii. Această noutate e totuşi disponibilă doar pe seriile iPhone 12 şi 13. Solicitarea autentificării nu se petrece doar când deblochezi telefonul, ci şi când faci plăţi la magazin spre exemplu, ceea ce provoca probleme când aveai masca pe chip.

Mai ai nevoie de Face ID şi când finalizezi tranzacţii în App Store. iOS 15.4 aduce şi certificatul Covid din UE, Green Pass-ul în Apple Wallet şi în aplicaţia Health. Apar şi noi emoji-uri şi o voce nouă pentru Siri, una asociată comunităţii LGBTQ. Noile emoji-uri se găsesc în zona dedicată a tastaturii cu emoji-uri şi includ gesturi cu mâna, noi feţe şi obiecte casnice.

FaceTime a fost actualizat astfel încât să pornească sesiuni SharePlay în cadrul aplicaţiilor care suportă această funcţie. Sunt şi bug fix-uri şi îmbunătăţiri ale performanţei. iOS 15.4 mai aduce şi o filtrare mai bună a podcasturilor în aplicaţia Podcasts, făcând mai uşor de găsit conţinutul descărcat, salvat şi ascultat. Safari poate traduce acum pagini în limba chineză şi italiană, în vreme ce Reminders primeşte shortcuturi legate de tag-uri.

Bug fix-urile includ rezolvarea problemei cu punctul care apărea între cifre când erau scrise şi unele probleme cu widgeturile News care nu deschideau articolele în formatul dorit.

Etichete: , , ,

Sursa: Slashgear