Primul joc Angry Birds a revenit pe mobil; Îl poţi juca pe Android şi iOS

Scris de | 3 aprilie, 2022
Primul joc Angry Birds a revenit pe mobil; Îl poţi juca pe Android şi iOS

Primul joc Angry Birds, cel care a pornit isteria păsărilor nervoase a revenit în App Store şi Google Play. Nu este o glumă de 1 aprilie, chiar dacă revenirea s-a făcut la acea dată. Jocul costă 1 euro şi Rovio a decis să îl lanseze sub numele de „Rovio Classics: Angry Birds”.

Titlul se lansa în anul 2009, iar pe atunci inspiraţia de a crea porci verzi venea de la epidemia de gripă porcină. Rovio insistă totuşi că acest titlu e un remake pentru jocul din 2012 de fapt, cu 390 de niveluri împărţite în 8 capitole. Nu vom avea reclame şi microtranzactii, iar asta e vestea bună. Include şi toate powerup-urile şi DLC-urile din titlul original, inclusiv Mighty Eagle.

https://www.youtube.com/watch?v=e0KPBHvtxCU

După lansarea lui Angry Birds VR: Isle of Pigs la început de an 2019, Rovio a delistat fiecare joc clasic Angry Birds lansat înainte de anul 2014 din magazinele digitale. Asta cu excepţia lui Angry Birds Friends. Lipsa transparenţei cu privire la dispariţia jocului a făcut fanii să protesteze. Pe 22 iunie 2021 Rovio a publicat o scrisoare către fani, în care îşi cerea scuze pentru înlăturarea lui Angry Birds Classic din magaine, dar şi a altor titluri apreciate, că Angry Birds Seasons. A explicat că le-a scos din magazine pentru că aveau engine-uri depăşite, ceea ce le făcea imposibil de actualizat la nivelul cerinţelor OS-urilor de azi.

Angry Birds Classic vine acum cu un engine folosit pentru „Pokemon Go”, „Cuphead” şi „Sonic Forces: Speed Battle”, Unity.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Slashgear