Hackeri din Coreea de Nord au furat 620 de milioane de dolari în criptomonede

Scris de | 16 aprilie, 2022
Hackeri din Coreea de Nord au furat 620 de milioane de dolari în criptomonede

Unul dintre cele mai mari jafuri de criptomonede din istoria acestui tip de currency a fost descoperit în ultima săptămână. E vorba despre criptomonede în valoarea de 620 de milioane de dolari, iar cazul este investigat de către FBI.

Deşi a fost descoperit recent, jaful s-a petrecut în luna martie şi a ţintit jucătorii titlului Axie Infinity. Hack-ul este unul dintre cele mai mari din istoria criptomonedelor, punând la îndoială securitatea întregii industrii. Axie Infinity este un joc în care jucătorii pot obţine criptomonede prin gameplay sau prin schimburi de avataruri. Acest atac s-a petrecut la doar câteva săptămâni după ce alţi jefuitori au furat 320 de milioane de dolari în cripto.

Lazarus Group şi APT38 sunt cei care au pus la cele furturile, ambele asociate Coreei de Nord. Lazarus Group a devenit cunoscut în 2014, atunci când a fost în spatele hack-ului Sony Pictures, dezvăluind informaţii private ale actorilor, mailuri, adrese şi contracte. Asta a fost ca răzbunare pentru filmul „The Interview”, care îl ironiza pe liderul suprem nord coreean.

Coreea de Nord are un program de antrenare a hackerilor încă din anii 1990 şi unitatea sa dedicată are 6000 de oameni înregimentaţi, cunoscuţi ca Bureau 121. Ei nu sunt neapărat localizaţi în Coreea de Nord, ci şi în Belarus, China, India, Malaezia şi Rusia. Doar în 2021 hackerii din Coreea de Nord au furat criptmonede în valoare de 400 de milioane de dolari. În cazul jafului din aprilie 2022 hackerii au profitat de vulnerabilităţi de setup de care e responsabil producătorul jocului, firma din Vietnam Sky Mavis.

173.600 de Ether au fost furate şi 25.5 milioane în stablecoin. Sky Mavis a vrut să găsească o alternativă la blockchain-ul Ethereum, care era lent şi scump de folosit. Astfel a creat un currency în game şi un sidechain cu bridge spre cel Ethereum. Rezultatul e mai rapid şi ieftin, dar şi mai vulnerabil şi de aici şi hack-ul.

Etichete: , , , ,

Sursa: MSN.com