Twitter acceptă oferta lui Elon Musk; Reţeaua de socializare va fi vândută pentru 44 de miliarde de dolari

Scris de | 27 aprilie, 2022
Twitter acceptă oferta lui Elon Musk; Reţeaua de socializare va fi vândută pentru 44 de miliarde de dolari

Aprilie a fost o lună de foc pentru Twitter, ea începând cu Elon Musk care cumpăra 9.2% din reţeaua de socializare. Apoi la mijlocul lunii a venit şi oferta de achiziţionare a 100% din reţea pentru 43 de miliarde de dolari. A urmat o potenţială strategie de „pilulă otrăvită” şi în cele din urmă acceptarea ofertei.

Twitter a acceptat oferta lui Elon Musk de a cumpăra reţeaua de socializare, iar CEO-ul Tesla va deveni posesorul acestei platforme. Suma pentru care au căzut de acord cele două părţi este de 44 de miliarde de dolari. Astfel, CEO-ul SpaceX a oferit 54.20 dolari per acţiune. Odată cu tranzacţia aceasta, Twitter va deveni o companie deţinută privat (se va delista de la bursa din New York). Totul ar trebui să se încheie în 2022, dacă autorităţile îşi dau binecuvântarea, dar şi acţionarii Twitter.

Principala promisiune a lui Elon odată cu preluarea Twitter este că îi va reda rolul de unealtă a liberei exprimări, de „agora”, de piaţă publică unde toţi utilizatorii sunt egali. În plus, el şi-a propus ca toată lumea să fie verified şi să desfiinţeze toţi boţii. Deja se lucrează şi la un buton de Edit şi la detaguirea utilizatorilor. CEO-ul Twitter, Parag Agrawal a declarat că nu există planuri de concedieri în acest moment.

Există totuşi voci în cadrul companiei care sunt nemulţumite de noul proprietar. În plus, în SUA există deja un curent al persoanelor care îşi şterg contul Twitter în semn de protest pentru această preluare. Surse apropiate de Musk afirmă că Jack Dorsey ar putea redeveni CEO Twitter, după ce el a renunţat la această poziţie cu puţină vreme în urmă (noiembrie 2021). El a mai avut două mandate la şefia Twitter, fiind de altfel şi cofondatorul său, dar s-a confruntat cu multiple probleme şi nu s-a înţeles cu acţionarii.

Dorsey are o veritabilă obsesie legată de Bitcoin şi a căpătat o figură de pustnic, de şaman, care experimentează cu micro dozajul de ciuperci halucinogene, merge cu picioarele goale şi înlocuieşte alimentele cu pastile sau zile întregi de post. În plus Dorsey e ocupat cu compania de plăţi Square.

Etichete: , , , ,

Sursa: Techcrunch