Snapchat a lansat prima dronă pentru social media, Pixy

Scris de | 29 aprilie, 2022
Snapchat a lansat prima dronă pentru social media, Pixy

După ce Snapchat a început să parieze serios pe hardware, lansând perechi de ochelari, acum vine în completarea portofoliului de gadgeturi cu o dronă. Se numeşte Pixy şi este primul produs de genul al companiei cunoscută în ultima vreme doar ca Snap.

Pixy este o dronă care încape în buzunar şi evident că ea integrează o cameră. Dispozitivul vine cu 4 elice portocalii transparente montate pe un şasiu galben deschis. Are un mecanism central de control, un buton rotativ cu 4 moduri de zbor: hover, reveal, follow şi orbit. Există şi un mod Favorite, unde poţi prelua câte ceva din alte moduri. Dotările dronei includ o cameră de 12 megapixeli, 16 GB stocare, care pot găzdui până la 100 de clipuri sau în jur de 1000 de poze.

Filmările se fac în maxim 2.7K la 30 FPS, iar drona suportă şi Bluetooth şi Wi-Fi. Are o baterie de 860 mAh care se poate înlocui şi oferă 5-8 zboruri în modurile default. Gadgetul cântăreşte doar 101 grame cu tot cu battery pack, ceea ce îl expune la a fi pierdut pe o vreme cu vânt puternic. Camera e montată direct pe cadrul dronei, deci nu avem gimbal care să ne ajute cu stabilizarea. Snap-urile capturate cu Pixy se pot transfera via wireless spre Snapchat Memories. De acolo le aplicaţi efecte ca Speed Ramps, Jump Cut şi 3D Bounce. Se pot adăuga şi filtre şi sunete diferite.

Pixy se vinde în SUA şi Franţa la suma de 229 dolari. Un battery pack costă 19.99 dolari, iar o baterie duală este 49.99 dolari. Drona e complet automată, nu are telecomandă

Etichete: , , , ,

Sursa: Engadget