Microsoft integrează VPN gratuit în browserul Edge: Edge Secure Network

Scris de | 3 mai, 2022
Microsoft integrează VPN gratuit în browserul Edge: Edge Secure Network

Microsoft e gata să îşi ducă web browserul Edge la nivelul următor, odată cu integrarea unei soluţii VPN în el. Poartă numele de Edge Secure Network şi se află în teste deocamdată. Se bazează pe Cloudflare şi va sosi în varianta pentru public ca parte a unei actualizări de securitate.

Odată activat, Edge Secure Network va cripta traficul web al utilizatorilor. Astfel furnizorii de servicii Internet nu vor putea strânge informaţii despre sesiunile de web browsing spre exemplu. Noua funcţie îi va permite utilizatorului şi să îşi ascundă locul în care se află, folosind o adresă IP virtuală. În plus, poate accesa şi conţinuturi blocate în ţara sa, servicii de streaming care încă nu sunt active în regiunea sa sau cataloage de streaming mai bogate în alte ţări.

Există totuşi şi o condiţie aici, pentru că nimic din ce e gratuit nu vine fără un preţ ascuns. Microsoft a limitat traficul de date prin VPN la doar 1 GB pe lună şi trebuie să fiţi autentificaţi cu cont Microsoft pentru ca utilizarea voastră să fie… urmărită. Sună cât se poate ironic, având în vedere promisiunea unui VPN de evitare de tracking. MS promite că se vor aduna doar date pentru suport şi diagnosticare şi ele vor fi şterse la fiecare 25 de ore.

Utilizatorii care vor să încerce un preview al acestei versiuni de Microsoft Edge pot să o facă aici. Vor găsi noua funcţie în Settings and More, apoi Secure Network. E nevoie şi de un Microsoft. De remarcat că Microsoft nu a inventat roata, deoarece Opera oferă un VPN integrat în browser gratuit, iar Mozilla o face contra cost, ca şi Google cu Chrome.

Etichete: , , , ,

Sursa: The Verge