Sony lansează WH-1000XM5, cele mai noi căști de top cu noise-cancelling

Scris de | 13 mai, 2022
Sony lansează WH-1000XM5, cele mai noi căști de top cu noise-cancelling

Sony anunță lansarea celui mai nou model din seria 1000X, una dintre cele mai apreciate și lăudate din domeniul căștilor wireless cu noise-cancelling. Spre deosebire de XM4, versiunea precedentă, care nu aducea foarte multe modificări față de predecesorul său, noile XM5 vin cu ceva schimbări notabile, atât în materie de design, cât și în ceea ce privește tehnologia de la interior.

Căștile WH-1000XM5 au fost realizate folosind cea mai avansată tehnologie Sony în materie de anulare a zgomotului, integrând două procesoare care controlează opt microfoane ce reduc zgomotul, în special în gama notelor de mijloc și a notelor înalte. Modelul oferă și funcția Auto NC Optimizer care se ocupă de optimizarea automată a nivelului de anulare a zgomotului, în funcție de mediul în care se află utilizatorul. Astfel, fie că încerci să te concentrezi pe muncă la birou sau într-o cafenea aglomerată sau vrei să te relaxezi pe perioada drumului până la birou într-un mediu agitat, căștile conturează un mediu de ascultare imersiv. 

Cu ajutorul Integrated Processor V1, WH-1000XM5 eliberează întregul potențial al procesorului Sony HD Noise Cancelling Processor QN1, cu driverul special proiectat de 30mm care amplifică puterea de anulare a zgomotului. Aceste funcționalități îmbunătățesc claritatea sunetului și reproducerea bass-ului.

WH-1000XM5 vin cu drivere de 30mm special proiectate, care utilizează material compozit din fibră de carbon ce îmbunătățește sensibilitatea la frecvențe înalte. Tehnologiile Sony includ și un premium-lead free solder cu elemente din aur, pentru conectivitate excelentă și optimizarea circuitului.

Mai mult, aceștia pot experimenta conținut audio premium, cu și fără fir, datorită High-Resolution Audio, prin tehnologia unică Sony de codare audio LDAC – adoptată ulterior la nivel de industrie. Toate piesele vor fi, astfel, aduse la o calitate a sunetului de înaltă clasă prin folosirea DSEE Extreme care îmbunătățește calitatea fișierelor audio în timp real, permițându-le utilizatorilor să perceapă toate detaliile fine pe care artistul le-a imprimat melodiilor favorite. 

De asemenea, aceste noi căști sunt certificate 360 Reality Audio, ceea ce înseamnă că fiecare utilizator se poate bucura de o experiență de audiție imersivă, personalizată.

Funcții

Nu lipsesc de pe XM5 o mulțime de funcții pe care le găsim pe modelul anterior, precum Adaptive Sound Control, care ajustează automat sunetul pentru a se potrivi mediului înconjurător. Acesta poate și să recunoască locurile pe care le frecventezi și să ajusteze nivelul de Noise Cancelling în consecință cu nevoile tale. Căștile integrează și opțiunea Quick Access, astfel că poți să redai în continuare o piesă de pe Spotify doar printr-o atingere a cupei.

Sony oferă și posibilitatea de a asculta muzica favorită în siguranță, datorită aplicației Sony Headphones Connect, comparând datele referitoare la presiunea sunetului înregistrate de căști cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Astfel, utilizatorii vor primi notificări instant direct din sistemul de operare atunci când nivelul volumului este prea ridicat. 

O altă funcție prezentă pe cel mai nou model de căști al Sony este Speak-to-Chat, care permite purtarea unei conversații scurte fără a-ți da jos căștile de pe urechi. Practic, acestea vor opri muzica și vor activa ambient mode atunci când începi să vorbești cu cineva, iar după ce termini discuția, vor porni din nou piesa de unde ai rămas.

Modelul WH-1000XM5 este compatibil și cu Google Assistant și Alexa, în așa fel încât să fie de ajutor și pentru situațiile întâmpinate zilnic, pentru suport hands-free și atunci când cei care le poartă se află în mișcare. Aceștia se pot conecta cu prietenii și familia, pot să obțină informațiile de care au nevoie, să asculte muzică, să seteze memento-uri și multe altele, doar prin utilizarea cuvintelor „OK Google” sau „Alexa”, activând astfel asistentul vocal favorit. Se remarcă și prezența Google Fast Pair, făcând astfel posibilă conectarea lor rapidă cu dispozitivele Android. De asemenea, utilizatorii pot să-și identifice locul în care și-au lăsat căștile, iar funcția Swift Pair face ca asocierea lor cu laptopul, PC-ul sau tableta cu Windows 11 sau Windows 10 să fie foarte rapidă și simplă. 

Ambalaj fără plastic

În ambalajul noilor WH-1000XM5 nu există plastic, acesta fiind realizat pe baza unor principii care se referă la atingerea unei amprente cât mai scăzute asupra mediului, dar și a unei filosofii de tip „Made to be Remade”, care are o orientare foarte puternică spre responsabilitatea socială. Cutia produsului este realizată folosind materiale reciclate și sustenabile, dezvoltate special pentru Sony. Căștile WH-1000XM5 folosesc și materiale din plastic reciclat de la anumite componente ale automobilelor.

În ceea ce privește autonomia, XM5 pot rezista 30 de ore la o încărcare, iar dacă ești pe fugă, 3 minute de încărcare printr-un cablu USB Power Delivery îți vor oferi 3 ore de ascultare. De asemenea, 10 minute de încărcare pot crește această durată la 5 ore de ascultare.

Căștile WH-1000XM5 sunt disponibile în variantele de culoare negru și argintiu platinat și vor putea fi achiziționate din această lună, la un preț aproximativ de 2000 de lei.


Etichete: , , , , ,