Huawei P50 Pro primeşte 5G cu o husă specială; Cât costă?

Scris de | 18 mai, 2022
Huawei P50 Pro primeşte 5G cu o husă specială; Cât costă?

Huawei P50 Pro este flagship-ul principal al celor de la Huawei pe anul 2022, dar îi lipseşte o dotare importantă: conectivitatea 5G. El se limitează la 4G, deoarece Huawei a primit în 2019 o interdicţie de a folosi componente cu tehnologie americană. Ca atare e nevoie de workaround-uri, precum o husă cu 5G, cum vedem aici.

E important de subliniat că această husă nu este produsă de către Huawei, ci de către o firmă third party cunoscută drept Soyealink. Costă 115 euro şi nu e foarte clar dacă se va vinde şi în afara Chinei. Arată ca o husă normală din poliuretan, doar că vine cu un modem 5G şi un eSIM asociat, plus un procesor dual core la 1.35 GHz. Odată conectată husa la telefon, el va primi chiar şi indicator de semnal în bara status.

Conexiunea se face prin port USB-C. Husa măsoară 3.2 mm în grosime şi cântăreşte 52 de grame. Interiorul are o textură ce imită pielea, iar în acest moment produsul se vinde doar în nuanţa gri. Husa în sine are şi funcţii de „pass through”, adică portul său USB poate fi folosit pentru încărcarea (rapidă) a telefonului şi transferuri USB cu viteze USB 2.0. Modemul 5G de aici suportă atât frecvenţe sub 6 GHz, cât şi 5G NSA+SA.

Deocamdată doar Huawei P50 Pro primeşte un astfel de accesoriu, dar dacă el va avea succes nimic nu va opri producătorul să realizeze huse şi pentru alte terminale Huawei şi nu numai. Întrebarea e de unde sunt luate modemurile şi în ce măsură semnalul se compară cu o soluţie integrată în telefon ca viteze atinse.

Etichete: , , , ,

Sursa: GSMArena