Samsung îi face reclamă camerei sale de 200 de megapixeli cu un afişaj uriaş… cu o pisică

Scris de | 27 mai, 2022
Samsung îi face reclamă camerei sale de 200 de megapixeli cu un afişaj uriaş… cu o pisică

Samsung a fost prima cu un senzor foto de 200 de megapixeli, anunţat pe final de 2021 şi pregătit să ajungă pe Motorola Edge 30 Ultra în iulie dacă zvonurile sunt corecte. E drept că şi Omnivision s-a mişcat rapid şi a lansat un senzor cu rezoluţie similară, dar Samsung a pregătit un artificiu de PR pentru a arăta puterea senzorului său.

A luat o fotografie cu o pisică, realizată cu acel senzor şi a ridicat-o pe o clădire dintr-o metropolă pentru a arăta ce detalii poate a scoate o aşa cameră. Senzorul Samsung ISOCELL HP1 era prezentat în septembrie 2021, dar încă nu a ajuns pe vreun telefon disponibil la nivel comercial. Scopul acestui video promoţional de mai jos care povesteşte tărăşenia cu pisica este de a oferi informaţii despre ce poate ISOCELL HP1 la nivel de detalii.

Încă nu vedem clar telefonul folosit, dar pare mai degrabă un prototip ce include un set de componente eclectice, de la ecran extern, placă de bază, lentile adiţionale. După ce a fost făcută fotografia, aparatul a fost conectat la o imprimantă industrială şi ce a ieşit a fost un afiş de 28 x 22 metri, compus din 12 piese lungi de 2.3 metri alipite pe o clădire.

Ce a vrut să transmită Samsung aici? Că poţi să dai zoom şi crop după pofta inimii cu noul senzor. Acest HP1 aduce o nouă tehnologie de combinare a pixelilor, cunoscută drept ChameleonCell şi care poate grupa până la 16 pixeli la rezoluţii variate. Pornim de la poze de 12.5 MP cu pixeli de 2.56 microni şi ajungem la cadre de 50 MP cu pixeli de 1.28 microni. Sau le avem pe cele de 200 MP cu pixeli de 0.64 microni.

Senzorul poate filma în 8K la 30 FPS şi captează multă lumină în condiţii low light.

Etichete: , , , ,

Sursa: Phone Arena