vivo lansează noul său flagship, X80 Pro, în Europa

Scris de | 15 iunie, 2022
vivo lansează noul său flagship, X80 Pro, în Europa

vivo a anunțat astăzi la Berlin lansarea celui mai nou model flagship al său, vivo X80 Pro, care se remarcă printr-un ansamblu de camere foto-video realizat în colaborare cu ZEISS.

ZEISS în acțiune

vivo X80 Pro folosește moduri video cu aspect cinematografic create împreună cu ZEISS. Funcţia ZEISS Cinematic Video Bokeh crează un bokeh oval la folosirea raportului standard pentru filme 2,39:1, redând efectul de obiectiv cu aspect cinematografic pentru ecran lat. De asemenea, utilizatorii au opţiunea de bokeh video obţinut cu un obiectiv obişnuit şi pot crea videoclipuri portret cu bokeh printr-o atingere.

ZEISS Superb Portrait oferă efecte noi, precum ZEISS Cinematic Style Bokeh, permiţându-le utilizatorilor să adauge un efect bokeh de film pentru un raport standard de 2,39:1 combinat cu un bokeh oval alungit, similar cu ZEISS Cinematic Video Bokeh. De asemenea, efectele pot fi îmbunătăţite cu ajutorul algoritmului vivo pentru simularea unui obiectiv cinematografic şi al tehnologiei cu camere duale pentru profunzime de câmp, care combină procesarea şi zonele neclare. Prin recunoaşterea zonelor mai luminoase, este identificat cel mai luminos punct dintr-o imagine şi pot fi create urme de lumină albastră, similare cu acele lens flares create de obiectivele de cinema.

Pentru fotografia pe timp de noapte, X80 Pro folosește XDR Photo, tehnologie ce aduce tonurile de culoare mai aproape de realitate, conform vivo și aduce o claritate în plus pentru imagini. Ansamblul de camere de pe spate are certificare ZEISS T* Coating, care înseamnă că ar trebui să îmbunătățească efectul luminii și să reducă artefactele imaginii.

Procesor custom de imagine vivo V1+

X80 Pro folosește o cameră frontală de 32 MP şi un sistem de patru camere pe spate, format dintr-o cameră principală de 50 MP cu stabilizator optic de imagine (OIS), o cameră ultrawide de 48 MP, o cameră pentru portrete de 12 MP cu sistem gimbal şi o cameră periscopică de 8 MP. Camera pentru portrete de 12 MP cu sistem gimbal reprezintă principala actualizare, oferind mai multă performanţă şi stabilitate la filmare, iar camera principală a modelului X80 Pro conţine un senzor GNV pentru corectarea reflexiilor şi reducerea luminii dispersate.

vivo a adăugat noului flagship și propriul său chipset de imagine, vivo V1+, care vine cu AI încorporat pentru procesarea imaginilor. Noul chipset permite dispozitivului să identifice automat modul potrivit în funcţie de condiţiile de iluminare, utilizatorii având de ales între modul video HDR şi modul nocturn, în funcţie de cadrul surprins, și ar trebui să ajute și la calitate atunci când vizionezi conținut sau te joci.

La interior și la exterior

vivo X80 Pro vine cu un procesor Snapdragon 8 Gen 1, cel mai nou și mai puternic de la Qualcomm, și memorie LPDDR5, combinată cu stocare ultra rapidă de tip UFS3.1. Pentru răcire în jocuri și aplicații mai solicitante se folosește tehnologia Ultra Large Liquid Cooling Vapor Chamber care permite răcirea pe o suprafaţă extinsă.

Bateria are 4700mAh și se poate încărca cu tehnologie FlashCharge de 80W, fiind capabilă și de încărcare wireless la 50W. vivo spune că o încărcare completă cu charger-ul de 80W poate fi realizată în 36 de minute. Noul flagship vivo are un senzor de amprentă ultrasonic 3D, care poate citi amprenta printr-o singură atingere.

Ansamblul de cameră are o formă pătrată, cu colţuri rotunjite. Telefonul este disponibil în nuanţa Cosmic Black, și vine cu un încărcător vivo standard (adaptor FlashCharge 20V / 4A) care permite o putere de încărcare de până la 80W.

Preț și disponibilitate

vivo X80 Pro va fi disponibil în Europa începând cu data de 15 iunie 2022. În România, smartphone-ul va fi disponibil la finalul lunii iunie la prețul recomandat de 5499 RON. vivo X80 Pro a ajuns și în posesia noastră și va urma, bineînțeles, un review dedicat pentru cel mai nou flagship al producătorului chinez.

Etichete: , , , ,